Vaniljekranse med karamelfyld

 

VANILJEKRANSE MED KARAMELFYLD

- Fra Det Danske Bagerlandshold -

 

Her får du Bagerlandsholdet opskrift på vaniljekranse med lækkert karamelfyld. Når det er jul skal der selvfølgelig småkager til, og de skal altså helst være hjemmelavet,. Denne opskrift er lavet specielt til alle H.W. Larsen venner, og karamelfyldet gør vaniljekransende til en unik og ekstra julet smagsoplevelse. Opskriften på vaniljekransene er nem, simpel og hurtig at lave.

Og husk at julebag er den perfekte mulighed for at samle hele familien i køkkenet til hyggelige stunder. 


Vaniljekransedej:

  • 500 g. Smør (Konstant fra Debic)
  • 200 g. Flormelis
  • 4 g. Knust Maldon salt
  • 60 g. Vaniljesukker
  • 80 g. Hvider
  • 600 g. Hvedemel

 

Fremgangsmetode:
  1. Bland smør, flormelis, salt og vanilje.
  2. Tilsæt hvider.
  3. Tilsæt mel, og rør ikke for meget.
  4. Sprøjtes ud med stjernetyl (6 – 7mm) på silikonepapir.
  5. Sæt kagerne på køl mens karamelfyldet laves.

Karamelfyld:

  • 70 g. Smør (Konstant fra Debic)
  • 70 g. Glukose
  • 70 g. Brun farin
  • 70 g. Hakket mandler

 

Fremgangsmåde:
  1. Alle råvare smeltes ved lav varme!!!
  2. Hæl massen ud på en siliconemåtte eller på olieret marmorbord – lad køle til den slipper.
  3. Tril massen ud til den ønsket tykkelse, og skær stykker á ca. 2 g. og placer dem i midten af vaniljekransene.
  4. Bag kagerne ved 190°c i ca. 6 – 8 min.