Nu skal vi snart have lokket julemanden ned gennem skorstenen. Et godt bud på noget, der kan trække manden med det lange skæg til, er Det Danske Bagerlandsholds fyldte chokolader med salt karamel. Det kan få selv julemanden og nisserne på loftet til at droppe risengrøden. Til gengæld kan det være, at julemanden får svært ved at klemme sig op gennem skorstenen på vejen ud til rensdyrene igen.
Fyld:
Ingredienser:
- 110 g. Sukker
- 55 g. Glukose
- 30 g. Invertsukker
- 150 g. Fløde
- 10 g. Havsalt (maldon)
- 25 g. Æggeblommer
- 62 g. Smør
- 175 g. mælkechokolade
Fremgangsmetode:
- Sukkeret smeltes til det er gyldent.
- Fløde, glukose, invertsukker og salt varmes op i en anden gryde.
- Når sukkeret er karamelliseret, hældes den lune flødeblanding over i lidt efter lidt.
- Når alt fløden er tilsat, legeres massen med æggeblommerne til 82°c.
- Så snart cremen er legeret, sigtes den over smørret og mælkechokoladen.
- Rør cremen glat og ensartet – det skal ikke piskes sammen!
- Cremen tildækkes med husholdningsfilm, og sættes til afkøling.
- Imens klargøres hjerte-chokolade formen, enten ved at spraye kakaosmørsfarver ned i eller ved at støbe skaller af tempereret mørk chokolade (se opskrift på marcipanbrød)
- Når skaller er udkrystalliseret, kommes fyldet i, hvorefter formen sættes kortvarigt på køl.
- Når fyldet har sat sig, lukkes skallerne med tempereret mørk chokolade.
Sæt igen formen kortvarigt på køl, og slå chokoladerne ud.
Denne mængde giver nok til 30 - 50 stk. alt efter størrelse og mængde af fyld - God fornøjelse!