De har gjort det igen igen - denne gang er desserten i sommerens tegn, hvor der kan bruges friske jordbær. Mmmh, det bliver ikke bedre! Se opskriften på de friske jordbær Panna Cotta desserter nedenfor.
Panna Cotta Creme
Recepten giver til 6 glas.
Ingredienser:
- 760 g. Fløde 38%
- 200 g. Kærnemælk
- 144 g. Sukker
- 4 bl. Husblas
- 2 stk. Vaniljestænger
- 1 stk. Citron kun skallen
Fremgangsmåde:
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Varm fløde og kærnemælk op til lige under kogepunktet sammen med citronskallen.
- Tilføj herefter sukker, kornene fra vaniljestangen og den drænet husblas.
- Lad cremen henstå i ca. 5 min. og trække, hvorefter den sigtes og hældes i et litermål.
- Hæld 75 g. creme i hvert glas, hvorefter sættes de på køl.
- Lad resten af cremen henstå ude, indtil næste lag støbes.
Jordbær gelé
Ingredienser:
- 400 g. Jordbærpuré (hvis du ikke kan skaffe Boiron puré, så køb gerne friske jordbær, og blend dem)
- 40 g. Sukker
- 3,3 bl. Husblas
Fremgangsmåde:
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Varm jordbærpuréen med sukker indtil det er opløst.
- Tilsæt den drænet husblas og bland grundigt.
- Lad puréen henstå indtil den næste har stuetemperatur.
- Hæld 25 g. gelé i hvert glas og sæt på køl.
- Når det første lag gelé har sat sig, hældes der 60 g. creme i hvert glas, hvorefter de sættes på køl.
- Når cremen har sat sig, hældes der herefter 25 g. jordbær gelé på hvert glas igen, og sæt dem tilbage i køleskabet.
- Afpynt efter eget ønske.