Her er endnu en fantastisk opskrift fra Det Danske Bagerlandshold. Tilbage i maj måned 2020 kvalificerede Landsholdet sig til den internationale konkurrence: Coupe du Monde de la Boulangerie, vi har siden postet opskrifter fra holdets store opskriftsbog. Her får du f.eks. opskriften på et italiensk hvedebrød. Et fantastisk brød i sig selv, men som også fungerer yderst godt med noget lækkert gris, ost eller blot lidt olivenolie.
Surdej:
Grunddej:
Hviletid: 10-12 timer.
Dejtemperatur: 22 grader.
Køretid langsomt: 7 minutter.
Køretid hurtigt: 5 minutter – *salt skal tilsættes de sidste 3 min. Ekstra vand tilsættes lidt efter lidt.
Liggetid: 2 x 90 minutter i 'bageriet'.
Dejvægt: 7 x 730 gram.
Opslåning: Efter end liggetid, vendes dejen ud på bordet, der er drysset med fin durum. Fold dejen indover sig selv af fire omgange, og lad den herefter hvile i yderligere 5 minutter. Mens dejen hviler, drysses runde raskekurve med rugsigtemed. Kom dejen i de runde kurve.
Rasketid: 16-18 timer på køl.
Indsætningstemperatur: 280 grader.
Bagetemperatur: 240 grader.
Damptilførsel: 10 sekunder.
Bagetid: ca. 50 minutter.