Vaniljeis med hvid chokolade

 

Vaniljeis med hvide chokoladestykker

Det er en hård opgave i sommervarmen, men vi har prøvesmagt os igennem utallige opskrifter på is,og vi har fundet den perfekte grundopskrift til dig.

Denne opskrift giver nok til 4 isglade mennesker, og tager ca. 10 minutters forberedelse og små 40 minutter at lave på en Nemox Gelatissimo ismaskine. 

 

Ingredienser:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 120g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1/4L økologisk fløde
  • 1/4L økologisk letmælk
  • Evt. et par strimler usprøjtet citronskal
  • Hvid chokolade af god kvalitet

 

Fremgangsmåde:

  • Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes
  • Mælk og fløde opvarmes til lige før kogepunktet, sammen med de skrabede
  • vaniljestænger og citronskal
  • Mælkeblandingen hældes over æggeblandingen under omrøring. Husk at tage
  • vaniljestænger og citroskal fra inden
  • Blandingen hældes tilbage i gryden og opvarmes til 85 grader
  • Blandingen køles ned og hældes på ismaskinen
  • Før servering røres isen med hakket hvid chokolade

 

Husk at stille serveringstallerkenerne i fryseren inden servering - og at godt køkkenudstyr giver gode madoplevelser!


ANDRE LÆSTE


 

Hjemmelavet hindbærsorbet