Vaniljeis med hvide chokoladestykker
Det er en hård opgave i sommervarmen, men vi har prøvesmagt os igennem utallige opskrifter på is,og vi har fundet den perfekte grundopskrift til dig.
Denne opskrift giver nok til 4 isglade mennesker, og tager ca. 10 minutters forberedelse og små 40 minutter at lave på en Nemox Gelatissimo ismaskine.
Ingredienser:
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 120g sukker
- 1 vaniljestang
- 1/4L økologisk fløde
- 1/4L økologisk letmælk
- Evt. et par strimler usprøjtet citronskal
- Hvid chokolade af god kvalitet
Fremgangsmåde:
- Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes
- Mælk og fløde opvarmes til lige før kogepunktet, sammen med de skrabede
vaniljestænger og citronskal
- Mælkeblandingen hældes over æggeblandingen under omrøring. Husk at tage
vaniljestænger og citroskal fra inden
- Blandingen hældes tilbage i gryden og opvarmes til 85 grader
- Blandingen køles ned og hældes på ismaskinen
- Før servering røres isen med hakket hvid chokolade
Husk at stille serveringstallerkenerne i fryseren inden servering - og at godt køkkenudstyr giver gode madoplevelser!