HVEDESURDEJ
Til professionelle
DAG 1.
- 250 g. Vand
- 125 g. Øko. Hvedemel
- 125 g. Øko. Fuldkornshvedemel
Lad surdejen stå tildækket ved stuetemperatur i 2 dage.
DAG 3.
- 500 g. Surdej fra dag 1.
- 1500 g. Vand
- 750 g. Øko. Hvedemel
- 750 g. Øko. Fuldkornshvedemel
DAG 4.
- 3500 g. Surdej fra dag 3
- 9000 g. Vand
- 4500 g. Øko. Hvedemel
- 4500 g. Øko. Fuldkornshvedemel
Surdejen er klar til brug på 5. dagen
Tips & Tricks
- Lad aldrig surdejen stå ved mere end 25 grader. Men den skal heller ikke sættes på køl, med mindre der er lang tid til, at du skal bruge den.
- Lad gerne surdejen stå mellem 20 - 25 grader når surdejen er i brug.
- Anvend gerne surdejen 2 - 4 timer efter du har frisket surdejen op, særligt hvis du skal kold/langstidshæve dine brød.
- Sørg for at opretholde en rigtig god hygiejne omkring surdejen - skift beholder dagligt når surdejen er i brug.