HVEDESURDEJ

Til professionelle

 

DAG 1.

  • 250 g. Vand
  • 125 g. Øko. Hvedemel
  • 125 g. Øko. Fuldkornshvedemel

Lad surdejen stå tildækket ved stuetemperatur i 2 dage.

 

DAG 3.

  • 500 g. Surdej fra dag 1.
  • 1500 g. Vand
  • 750 g. Øko. Hvedemel
  • 750 g. Øko. Fuldkornshvedemel

 

DAG 4.

  • 3500 g. Surdej fra dag 3
  • 9000 g. Vand
  • 4500 g. Øko. Hvedemel
  • 4500 g. Øko. Fuldkornshvedemel

Surdejen er klar til brug på 5. dagen

 

Tips & Tricks

  • Lad aldrig surdejen stå ved mere end 25 grader. Men den skal heller ikke sættes på køl, med mindre der er lang tid til, at du skal bruge den.
  • Lad gerne surdejen stå mellem 20 - 25 grader når surdejen er i brug.
  • Anvend gerne surdejen 2 - 4 timer efter du har frisket surdejen op, særligt hvis du skal kold/langstidshæve dine brød.
  • Sørg for at opretholde en rigtig god hygiejne omkring surdejen - skift beholder dagligt når surdejen er i brug.

HVEDESURDEJ

Til private

 

DAG 1.

  • 63 g. Vand
  • 31 g. Øko. Hvedemel
  • 31 g. Øko. Fuldkornshvedemel

Lad surdejen stå tildækket ved stuetemperatur i 2 dage.

 

DAG 3.

  • 125 g. Surdej fra dag 1.
  • 375 g. Vand
  • 187 g. Øko. Hvedemel
  • 187 g. Øko. Fuldkornshvedemel

 

DAG 4.

  • 350 g. Surdej fra dag 3
  • 700 g. Vand
  • 350 g. Øko. Hvedemel
  • 350 g. Øko. Fuldkornshvedemel

Surdejen er klar til brug på 5. dagen

 

Tips & Tricks

  • Lad aldrig surdejen stå ved mere end 25 grader. Men den skal heller ikke sættes på køl, med mindre der er lang tid til, at du skal bruge den.
  • Lad gerne surdejen stå mellem 20 - 25 grader når surdejen er i brug.
  • Anvend gerne surdejen 2 - 4 timer efter du har frisket surdejen op, særligt hvis du skal kold/langstidshæve dine brød.
  • Sørg for at opretholde en rigtig god hygiejne omkring surdejen - skift beholder dagligt når surdejen er i brug.