Sol, sommer og masser af friske, danske jordbær - hvad kan være bedre? Derfor har vi snakket med vores venner i Det Danske Bagerlandshold og fået opskriften på Danmarks bedste jordbærtærte, se bare her:
Bagerlandsholdets Jordbærtærte
Ingredienser til 1 stk. kage:
- Mørdej (ca. 200 g.)
- Mazarinmasse (500 g.)
- Vaniljecreme (150 g.)
- Flødeskum (100 g.)
- Ren rå marcipan
- Pasteuriseret æggehvide
- Smeltet mørk chokolade 70%
- Masser af friske jordbær
Fremgangsmåde:
- 1 stk. riflet tærteform med slip let belægning smøres let.
- Mørdejen rulles ud i en tykkelse på ca. 3 mm. hvorefter den rulles udover formen, og kommes omhyggeligt ned i.
- Bunden prikkes med en gaffel eller lign.
- Kom 500 g. af den færdigrørte mazarinmasse ned i formen, og fordel massen jævnt.
- Bunden bages ved 175°c i ca. 30 min.
- Herefter kommes bunden på frost, indtil den er helt kold.
- En lille smule ren rå marcipan røres op med lidt past. æggehvider, indtil den har en sprøjtbar konsistens.
- Brug en riftlet tyl, og sprøjt en krans af marcipanmasse rundt langs kanten, og bag bunden i ca. 3 – 4 min. ved 235°c indtil marcipanmassen er let gylden.
- Herefter sættes bunden på frost igen.
- På den afkølede bund, pensles smeltet mørk chokolade (gerne 70%)
- Vaniljecremen piskes glat, inden den blandes med det piskede flødeskum.
- Sprøjt den færdiglavede creme på bunden i en spiral.
- Jordbærrene skylles, hvorefter de tørre i en sigte.
- Pil toppen af jordbærrene, og halver dem, hvorefter de placeres på cremen.
- Sæt din jordbærtærte på køl, indtil den skal serveres.
Mørdej
Ingredienser:
- Hvedemel (150 g.)
- Smør (100 g.)
- Flormelis (50 g.)
- Æg (20 g.)
- Vaniljesukker (2 g.)
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser blandes i en skål med håndkraft eller på en lille røremaskine.
- Dejen røres sammen, indtil den er ensartet og homogen.
- Herefter pakkes den i pose, og sættes på køl, indtil brug.
Mazarinmasse
Ingredienser:
- Ren rå marcipan (100 g.)
- Rørsukker (100 g.)
- Smør (100 g.)
- Æg (100 g.)
- Hvedemel (30 g.)
Fremgangsmåde:
- Bland marcipan og sukker til en ensartet masse.
- Tilsæt smørret lidt efter lidt.
- Tilsæt æggene lidt efter lidt.
- Til sidst tilsættes melet, og massen røres ensartet.
Vaniljecreme
Ingredienser:
- Sødmælk (500 g.)
- Sukker (125 g.)
- Æggeblommer (80 g.)
- Saltet smør (50 g.)
- Majsstivelse (50 g.)
- Vaniljesukker (10 g.)
Fremgangsmåde:
- Sødmælk og halvdelen af sukkeret bringes i kog
- Det resterende sukker, æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukker piskes til en klumpfri masse
- Når sukkermælken koger, kommes ca. 1/4 over i vællingen og der blandes godt
- Herefter kommes vællingen tilbage i gryden, og det hele bringes i kog under piskning
- Når cremen koger, skrues ned for varmen og det skal simre i 2-3 minutter
- Tag gryden af varmen, tilsæt smøret i små stykker og rør cremen glat med smøret
- Cremen hældes i en metalskål eller metalbakke, og der kommes film over. Filmen skal helt ned og røre cremen
- Sæt cremen på køl
- Dagen efter piskes cremen glat før den blandes med flødeskum