Sådan laver du Det Danske Bagerlandsholds Jordbærtærte
Jeg ønsker at handle som
Jordbærtærte opskrift
Sol og smag – Jordbærtærte fra Bagerlandsholdet
Sommer og jordbær hører sammen – og med denne opskrift fra Det Danske Bagerlandshold får du alt det bedste samlet i én tærte. Sprød, frisk og fuld af sæsonens sødme. Perfekt til sommerens kaffebord, havefest eller bare en ekstra god dag.
Ingredienser til 1 stk. kage:
Mørdej (ca. 200 g.)
Mazarinmasse (500 g.)
Vaniljecreme (150 g.)
Flødeskum (100 g.)
Ren rå marcipan
Pasteuriseret æggehvide
Smeltet mørk chokolade 70%
Masser af friske jordbær
Fremgangsmåde:
1 stk. riflet tærteform med slip let belægning smøres let.
Mørdejen rulles ud i en tykkelse på ca. 3 mm. hvorefter den rulles udover formen, og kommes omhyggeligt ned i.
Bunden prikkes med en gaffel eller lign.
Kom 500 g. af den færdigrørte mazarinmasse ned i formen, og fordel massen jævnt.
Bunden bages ved 175°c i ca. 30 min.
Herefter kommes bunden på frost, indtil den er helt kold.
En lille smule ren rå marcipan røres op med lidt past. æggehvider, indtil den har en sprøjtbar konsistens.
Brug en riftlet tyl, og sprøjt en krans af marcipanmasse rundt langs kanten, og bag bunden i ca. 3 – 4 min. ved 235°c indtil marcipanmassen er let gylden.
Herefter sættes bunden på frost igen.
På den afkølede bund, pensles smeltet mørk chokolade (gerne 70%)
Vaniljecremen piskes glat, inden den blandes med det piskede flødeskum.
Sprøjt den færdiglavede creme på bunden i en spiral.
Jordbærrene skylles, hvorefter de tørre i en sigte.
Pil toppen af jordbærrene, og halver dem, hvorefter de placeres på cremen.
Sæt din jordbærtærte på køl, indtil den skal serveres.
Mørdej
Ingredienser:
Hvedemel (150 g.)
Smør (100 g.)
Flormelis (50 g.)
Æg (20 g.)
Vaniljesukker (2 g.)
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blandes i en skål med håndkraft eller på en lille røremaskine.
Dejen røres sammen, indtil den er ensartet og homogen.
Herefter pakkes den i pose, og sættes på køl, indtil brug.
Mazarinmasse
Ingredienser:
Ren rå marcipan (100 g.)
Rørsukker (100 g.)
Smør (100 g.)
Æg (100 g.)
Hvedemel (30 g.)
Fremgangsmåde:
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse.
Tilsæt smørret lidt efter lidt.
Tilsæt æggene lidt efter lidt.
Til sidst tilsættes melet, og massen røres ensartet.
Vaniljecreme
Ingredienser:
Sødmælk (500 g.)
Sukker (125 g.)
Æggeblommer (80 g.)
Saltet smør (50 g.)
Majsstivelse (50 g.)
Vaniljesukker (10 g.)
Fremgangsmåde:
Sødmælk og halvdelen af sukkeret bringes i kog
Det resterende sukker, æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukker piskes til en klumpfri masse
Når sukkermælken koger, kommes ca. 1/4 over i vællingen og der blandes godt
Herefter kommes vællingen tilbage i gryden, og det hele bringes i kog under piskning
Når cremen koger, skrues ned for varmen og det skal simre i 2-3 minutter
Tag gryden af varmen, tilsæt smøret i små stykker og rør cremen glat med smøret
Cremen hældes i en metalskål eller metalbakke, og der kommes film over. Filmen skal helt ned og røre cremen
Sæt cremen på køl
Dagen efter piskes cremen glat før den blandes med flødeskum