Den klassiske specialitet har været serveret for mange forskellige både kendte og ukendte gennem tiden, var i starten forbeholdt arrangementer hvor Københavns Kommune var vært - og var ovenikøbet hemmelig. Det er den ikke længere, og her får du Det Danske Bagerlandsholds udgave af Klassikeren Rådhuspandekager.
Bagerlandsholdets Rådhuspandekager
Pandekager
Ingredienser:
- 250 g. Hvedemel
- 400 g. Sødmælk
- 150 g. Æg
- 100 g. Lys øl
- 50 g. Brunet smør
- 40 g. Sukker
- 10 g. Salt
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser blandes til en klumpfri masse og hviler tildækket i køleskabet i min. 60 min.
- Dejen kan med fordel blandes dagen før.
- Pandekagerne bages ved middelhøj varme og holdes tildækket indtil brug.
Vaniljecreme
Ingredienser:
- 250 g. Sødmælk
- 68 g. Sukker
- 40 g. Past. æggeblommer
- 25 g. Saltet smør
- 25 g. Majsstivelse
- ½ Vaniljestang
- ½ Økologisk appelsin
- 10 g. Gran marnier
- 200 g. Pisket flødeskum
Fremgangsmåde:
- Sukker, æggeblommer, majsstivelse og vaniljekorn røres klumpfrit og sættes til side.
- Sødmælk bringes i kog, og der tilsættes lidt af den varme sødmælk til vællingen, hvorefter det hældes tilbage i gryden, og det hele bringes i kog under piskning.
- Lad cremen koge igennem i ca. 2 – 3 min.
- Tag gryden af varmen og tilsæt smørret i små tern, hvorefter cremen piskes glat med smørret.
- Tildæk cremen med film helt ned til overfladen, og lad den afkøle i ca. 16 – 18 timer på køl.
- Næste dag piskes cremen helt glat, hvorefter det blandes med lidt revet appelsinskal fra økologiske appelsiner alt efter smag (vi anbefaler skallen af ca. ½ appelsin)
- Herefter tilsættes der 10 g. grand marnier – igen efter smag.
- Til sidst lettes cremen med 200 g. pisket flødeskum, hvorefter cremen fyldes i de bagte pandekager, og de rulles omkring cremen.
- Skær enderne til så de står pænt, hvorefter pandekagerne kan afpyntes med diverse ristede nødder eller friske bær.