Så har bagerlandsholdet været på spil igen. Denne gang med en drøm af en kage - nemlig en Dobbelt Chokolade Mousse Tærte. Den tager lidt tid at lave, men er al besværet værd. Velbekomme!
Dobbelt ChokoladeMoussekage
Opskriften er nok til 2 stk tærter på 18 cm i diameter - husk at læse det hele godt igennem inden du går i gang.
Browniebund - Nok til 1 kantplade á ca 1050 g
Ingredienser
- 560 g æg
- 700 g sukker
- 250 g smør
- 340 g mørk chokolade 57%
- 280 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Smelt smørret.
- Tilsæt chokoladen.
- Sæt massen over på maskine og rør med spatel.
- Rør æg og sukker sammen og tilsæt lidt efter lidt.
- Tilsæt melet og rør massen glat
- Bag ved 175°C i ca. 15 minutter til den er fast
- Lad browniebunden køle af
Mørk Chokolade Mousse
Ingredienser
- 165 g mørk chokolade
- 85 g sødmælk
- 215 g fløde
Fremgangsmåde
- Kog mælken op
- Smelt chokoladen heri, så du får en tyk ganache
- Pisk fløden til maximal volumen
- vend forsigtigt fløden i ganachen
Hvid Chokolade Mousse
Ingredienser
- 75 g mælk
- 1/3 stang vanille
- 15 g sukker
- 25 g æggeblommer
- 7 g majsstivelse
- 0,67 blad / 1,33 g husblas
- 150 g hvid chokolade
- 300 g letpiske fløde
Fremgangsmåde
- Mælken koges op med vanillestang
- Sukker, æggeblomme og majsstivelse piskes sammen og tilsættes den kogende mælk
- Kog cremen op og sigt den fri for klumper
- Tilsæt husblas til den varme creme
- Vend fløden i cremen
Samling af kagen:
- Stik 2 browniebunde ud med en kagering på 16 cm
- Kom plastfolie på indersiden af kageringene
- Hæld den mørke chokolade mousse i ringene og indfrys i 5-6 timer
- Afmonter kageringe og folie og sæt de stivnede kager ned i kageringe på 18 cm, foret med kagefolie
- Hæld den hvide chokolade mousse udover den mørke og fyld op til kanten
- Stryg toppen glat
- Indfrys kagerne - gerne 18 timer
- Afmonter kageringene og pynt kagerne efter eget ønske