Kakaobønne

Forkæl dine smagsløg med Kakaobønne – en dessert, der kombinerer frisk citronsyrlighed, fløjlsblød hvid chokolademousse og intens solbærkompot med et strejf af lakrids.

Den saftige citronbund danner en perfekt base, mens den lette hvid chokolademousse** og den friske solbærkompotska ber en smagseksplosion i hver bid. Formen, som ligner en kakaobønne, får en farverig og elegant finish med rød, gul og grøn velvet spray – et visuelt mesterværk, der imponerer.

Lad denne dessert tage dine gæster med storm. Med en balance mellem friskhed, sødme og elegance er den ideel til enhver særlig lejlighed. Giv dig selv udfordringen – og nyd en dessertoplevelse ud over det sædvanlige!

 

Citronbund

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 0,5 dl citronsaft
  • 150 g hvedemel
  • 5 g bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker sammen.
  2. Smelt smør og hæld det i.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne.
  4. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den i 30 minutter ved 175 grader Celsius.
  5. Når kagen er kølet ned, skæres den ud i stykker, der passer til formen.

 

Hvid chokolademousse

Ingredienser

  • 100 g hvid chokolade
  • 1 blad husblas
  • 4 dl fløde
  • 5 g vanilje

Fremgangsmåde

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Kog fløden op, og smelt husblas og chokolade heri.
  3. Hæld massen op i en skål, og stil den på køl til dagen efter.
  4. Pisk moussen op, og tilsæt vanilje.
  5. Kom moussen i en sprøjtepose.

Solbærkompot

Ingredienser

  • 200 g solbær
  • 1-2 spsk. sukker
  • 1 nip vaniljepulver
  • 1 nip lakridspulver
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienser i en gryde, og kog kompotten ved middel varme, indtil den har en tyk konsistens (ca. 10 minutter).

 

Samling og pynt

  1. Fyld formen halvt op med hvid chokolademousse.
  2. Sprøjt en tynd stribe solbærkompot i midten, og læg et stykke citronbund ovenpå.
  3. Frys formen.
  4. Når desserten er helt frossen, tages den ud af formen. Saml to halvkugler til én, så du får tre kakaobønner.
  5. Spray dem med rød, gul og grøn velvet spray.

 

De er nu klar til servering...
...VELBEKOMME!!

Bageform Silikone 1/3 GN, ovale
Spar 34%
8FR048
Før DKK 119,00
DKK 79,00 / stkinkl. moms
DKK 63,20 ekskl. moms
Ca. 7 på lager - Levering: 2-3 dage
Bagemåtte, 40x30 cm, med cm-mål, tåler -40 til +280 °C
Spar 44%
320006
Før DKK 161,25
DKK 91,00 / stkinkl. moms
DKK 72,80 ekskl. moms
Ikke på lager
Sprøjtepose 3-40 3 ltr. 40 cm
Spar 30%
340
Før DKK 66,00
DKK 46,20 / stkinkl. moms
DKK 36,96 ekskl. moms
Ca. +20 på lager - Levering: 2-3 dage
Sprøjtepose 4-46 4 liter 46 cm
Spar 30%
446
Før DKK 67,50
DKK 47,25 / stkinkl. moms
DKK 37,80 ekskl. moms
Ca. +20 på lager - Levering: 2-3 dage
Sprøjtepose 5-50  5 liter 50 cm
Spar 30%
550
Før DKK 89,00
DKK 62,30 / stkinkl. moms
DKK 49,84 ekskl. moms
Ca. +20 på lager - Levering: 2-3 dage
Sprøjtepose, engangs-, 50 stk
Spar 30%
4009
Før DKK 179,00
DKK 125,30 / pk.inkl. moms
DKK 100,24 ekskl. moms
Ca. 9 på lager - Levering: 2-3 dage
Tyllesæt 10 tyller i forsk. str.& form
Spar 30%
88-4
Før DKK 73,75
DKK 51,63 / sætinkl. moms
DKK 41,30 ekskl. moms
Ca. +20 på lager - Levering: 2-3 dage
Thermoblender 2 liter, 37°-160°C.
Spar 14%
MTB450100
Før DKK 6.990,00
DKK 5.990,00 / stkinkl. moms
DKK 4.792,00 ekskl. moms
Ca. 11 på lager - Levering: 2-3 dage
Røremaskine 7 ltr. Maxima Sort
Spar 41%
M9360785
Før DKK 7.400,00
DKK 4.373,75 / stkinkl. moms
DKK 3.499,00 ekskl. moms
Ca. 2 på lager - Levering: 2-3 dage