Aromatisk brød

 

Her er endnu en opskrift fra Det Danske Bagerlandhold, som i 2019 flot kvalificerede sig til VM med netop dette brød. Nu kan du prøve kræfter med denne krævende opskrift! Dette aromatiske brød er fyldt med smag og er noget helt særligt. Vær dog opmærksom på, at det er en lidt nørdet opskrift og derfor kræver lidt arbejde både med at skaffe ingredienser og i forbindelse med forberedelser til at bage selve brødet.

 

Aromatisk brød: Dag 1

Fordej

  • 300 g T65 mel
  • 300 g lunkent vand (24 grader)
  • 6 g salt

Mix ingredienserne sammen med håndkraft i cirka 1 minut. Opbevares i en plastik boks.

 

Surdej

  • 250 g hvedemel
  • 250 g lunkent vand (24 grader)
  • 50 g hvedesurdej (se opskrift her)

Mix ingredienserne sammen med håndkraft i cirka 1 minut. Opbevares i en plastik boks ved stuetemperatur i 12-16 timer.

 

Aromatisk brød: Dag 2

Ingredienser:

  • Fordej fra dagen før
  • Surdej fra dagen før
  • 3400 g T65 mel
  • 500 g ristede mandler
  • 200 g Barley light malt
  • 350 g tørret æble
  • 20 g gær
  • 115 g salt
  • 2100 g vand (24  grader)
  • 600 g vand i 2. omgang (24 grader)

 

Fremgangsmåde:

  1. Mix alle ingredienserne sammen, undtagen de 600 g vand.
  2. Mix i 7 minutter ved langsom hastighed.
  3. Tilføj de 600 g vand.
  4. Mix yderligere 1 minut.
  5. Sæt dejen til hævning i 90 minutter.
  6. Form dejen til brød.
  7. Der efterhæves i 2-3 timer, under plastik.
  8. (Hvis brødet ønskes pyntet som det er set på billederne, er det her det skal gøres. Der bruges mel og kakao pulver, samt skabeloner.)
  9. Der laves et par ridser i brødet med en skarp kniv.
  10. Forvarm ovnen til 270 grader. Når brødet sættes ind, skrues der ned til 225 grader, og brødene bages i 40 minutter.

 

 

Relaterede varer