Lækkert og fyldigt knækbrød behøver ikke at være svært at lave. Her kommer en knækbrødsopskrift med masser af ristede kerner og olivenolie - rustikt og sundt. Dette knækbrød er perfekt til morgenmaden, en let frokostsnack eller ungernes madpakker.
Ingredienser grunddej:
- 500 g Hvedemel
- 200 g Grahamsmel
- 40 g Ristede hørfrø
- 40 g Ristede sesamfrø
- 40 g Ristede solsikkekerner
- 40 g Ristede græskarkerner
- 16 g Salt
- 40 g Olivenolie
- 6 g Gær
- 460 g Vand
Bagerlandsholdets knækbrødsopskrift - fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser sammen.
- Dejen køres ca 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt i røremaskine.
- Dejen ligger i 2 gange 60 minutter – Dejen 'udstødes' efter de første 60.
- Efter endt liggetid rulles dejen ned på 2 mm.
- Lægges på netplader – fedt eventuelt pladen lidt.
- Knækbrøddene prikkes, stryges med vand, og drysses derefter med sesamfrø og blå birkes.
- Rul eventuelt med en rullepind, for at frøene sidder godt fast i dejen.
- Skæres til ønsket størrelse og facon.
- Knækbrøddene efterhæver i 20-30 minutter.
- Bages ved 200 grader i stikovn i 20-30 minutter alt efter ønsket farve.
Anvendt udstyr:
Skal du igang med bagerlandsholdets knækbrødsopskrift? Vi anbefaler at du bruger følgende produkter for perfektion:
- Rullepind (i træ) - kan købes her
- Sporejern - kan købes her
- Røremaskine - kan købes her
- Stabelkasse (gerne små) til at hæve dejen i - kan købes her
- Prik-rulle / 'Svigermor' - kan købes her