Sådan laver du en hurtig æblekage

 

Så er det efterår, og det betyder masser af æbler. Det Danske Bagerlandshold har lavet denne lækre og enormt nemme opskrift på æblekage, som du kan lave på under 40 minutter. En æblekage er den perfekte måde at starte efterårshyggen, komme tættere med familien og få brugt de mange æbler fra haven.

 

Sådan gør du:


Ingredienser:

  • 50 g          Smør
  • 1,5 dl        Fløde
  • 180 g        Hvedemel
  • 1,5 tsk      Bagepulver
  • 3-4           Æbler
  • Kanel efter smagsbehov
  • Sukker, vurderes efter hvor søde æblerne er
  • Snittede mandler til pynt

 

Dejen passer perfekt til en ø23 form eller i 2 aflange forme.


Fremgangsmåde

  • Smør og sukker røres skummende
  • Bagepulver og mel blandes, og tilsættes skiftevis med fløden
  • Dejen fordeles i en smurt springform - eller i en form foret med bagepapir
  • Æblerne skrælles - udkernes - skæres i tynde både og fordeles på dejen
  • Kagen drysses med kanel - sukker og snittede mandler
  • Bages ved 200 g - i ca. 30 min. - til kagen er gennembagt
  • Server æblekagen lun med flødeskum eller creme fraiche. God efterårshygge!


Det rigtige udstyr til æblekage: