Det er blevet tid til Nordic Cup - De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs - her er opskriften på Danmarks bedste, sprødeste Croissanter.
Bagerlandsholdets Croissanter
Ingredienser:
- Koldt hvedemel (1920 g.)
- Sukker (300 g.)
- Gær (120 g.)
- Salt (38 g.)
- Æg (200 g.)
- Sødmælk (445 g.)
- Vand (350 g.)
- Brunet smør (200 g. færdigt)
- Rullesmør (1500 g.)
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet
- Rør med de andre ingredienser (undtagen rullesmør) i 5 minutter på langsom indstilling
- Rør i yderligere 2 minutter på hurtig indstilling
- Lad dejen hvile på frost i 10 minutter
- Rul dejen flad og fordel 1/3 af rullesmørret herpå
- Fold dejen 3 gange og rul flad
- Fordel 1/3 af rullesmørret på dejen, fold 3 gange og rul flad
- Fordel resten af rullesmørret på dejen, fold hele dejen ind over sig selv og rul flad
- Lad dejen hvile 10 min på forst og herefter 30 min på køl
- Rul dejen ned til 4 mm og skær den ud i stykker på 10 x 22 cm (ca 80 g.)
- Skær stykkerne diagonalt igennem og rul til croissanter
- Lad dem stå 2,5-3 timer i raskeskab ved 27ºC og 75% luftfugtighed
- Spray dem grundigt med æg inden de sættes i ovnen
- Sæt croissanterne i ovnen ved 210ºC og skru ned til 190ºC
- Bag dem i 13-15 minutter - tilfør damp i 5 sekunder