Her i den danske sommer kan man ind imellem fristes til at drømme om at flygte til varmere himmelstrøg. Her giver vi dig lidt til at starte drømmen i dit eget køkken, med Det Danske Bagerlandsholds lækre opskrift på Indiske Naanbrød. Namaste!
Bagerlandsholdets Naanbrød - 10 stk
Fordej
Ingredienser:
- Hvedemel (125 g.)
- Vand (125 g.)
- Gær (1 g.)
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser røres grundigt sammen
- Hviler 16-18 timer ved ca 25°C
Grunddej
Ingredienser:
- Hvedemel (1000 g.)
- Vand (520 g.)
- Gær (5 g.)
- Salt (26 g.)
- Æg (50 g.)
- Yoghurt (150 g.)
Fremgangsmåde:
- Fordej æltes med de øvrige ingredienser undtagen salt i røremaskine - køretid: 10 minutter langsomt
- Lidt salt tilsættes og der æltes i 4 minutter hurtigt
- Lad dejen hæve i 60 minutter på køkkenbordet
- Del dejen i 10 stykker og tril dem til kegler
- Lad dem hvile i yderligere 60 minutter
- Rul stykkerne flade
- Sæt stykkerne i raskeskab i 45 minutter
- Forvarm ovnen til 280°C
- Pensl stykkerne med klaret smør og drys med salt og evt krydderier
- Bages ved 280°C i 5-6 minutter