Det Danske Bagerlandshold byder denne gang på en let og syrlig forfriskning med franske fornemmelser - en dejlig citrontærte, som kan forberedes i god tid og hurtigt sættes på bordet til desserten. Perfekt i sommervarmen! Se her hvordan den laves:
Det Danske Bagerlandsholds Franske Citrontærte
Elementer
- 1 portion citroncreme
- 1 portion mørdej
- Italiensk marengs
Se opskrift på citroncreme og mørdej nedenfor.
Sådan samler du tærten:
- 1 stk. riflet form sprayfedtes, mørdejen rulles ud i en tykkelse på 2,5 mm og formen fores med mørdejen.
- Bunden prikkes grundigt med en gaffel, hvorefter der kommes alufolie henover og fyldes op med tørrede kikærter.
- Tærtebunden bages ved 170°c i ca. 10 – 12 min.
- Sæt tærtebunden på køl med folie på, indtil den er helt nedkølet – lad ringen blive på.
- Den færdiglavede citroncreme hældes i, hvorefter kagen sættes på køl.
- Efter afkøling fjernes ringen, og tærten pyntes med italiensk marengs og flamberes.
Citroncreme
Ingredienser:
- Citronsaft (300 g.)
- Citronskal (9 g.)
- Pasteuriserede æggeblommer (90 g.)
- Pasteuriserede helæg (112 g.)
- Husblas (2,25 blad)
- Sukker (92 g.)
- Smør (112 g.)
Fremgangsmåde:
- Halvdelen af sukkeret piskes let sammen med blommer og helæg og sættes til side.
- Husblas sættes i blød i koldt vand og sættes til side.
- Det resterende sukker varmes op sammen med citronsaft og citronskal, indtil sukkeret er opløst.
- Hæld lidt af den varme væske ned til æggene og rør godt rundt, hvorefter det hele hældes tilbage i gryden, og den sættes over varmen igen.
- Cremen legeres op til 82°c og sigtes straks ned i en metalskål, hvorefter den drænede husblas tilsættes.
- Lad cremen afkøle til ca. 50°c, hvorefter smørret blendes ind i cremen, og cremen hældes i den afkølede mørdej.
Mørdej
Ingredienser:
- Hvedemel (150 g.)
- Smør (100 g.)
- Flormelis (50 g.)
- Æg (20 g.)
- Vaniljesukker (2 g.)
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser blandes i en skål med håndkraft eller på en lille røremaskine.
- Dejen røres sammen, indtil den er ensartet og homogen.
- Herefter pakkes den i pose, og sættes på køl, indtil brug.