Honninghjerter - Opskrift fra Bagerlandsholdet

Bagerlandsholdets honninghjerter

Så er det snart jul! Vi bringer derfor noget af det bedste og mest julede fra bagerlandsholdets bagebog. Den første får du nu – men den tager altså også op til en hel måned at lave, så det er med at komme i gang nu! Det er nemlig en dejlig opskrift på en træfsikker juleklassiker - honninghjerter.

 

Fordej:

(Laves helst 1 måned før brug.)

1500 g. Honning
1500 g. Mel
60 g. Krydderiblanding (hjemmelavet)

  • Dejen æltes sammen – sættes på køl.

 

Krydderiblanding:

2 g.      kanel
10 g.   stødt nelliker
10 g.   muskatnød
10 g.   allehånde
10 g.   pommeransskal
10 g.   kardemomme

 

Grunddej: (1 måned senere)

Til fordejen tilsættes følgende:

30 g.   hjortetaksalt
30 g.   opløst potaske
60 g.   æggeblommer

  • Fordejen æltes sammen med hjortetaksalt, potaske og æggeblommer.
  • Dejen æltes ensartet men må ikke æltes for længe.

 

Fremgangsmåde:

  • Dejen rulles ned på en tykkelse á 12 mm.
  • Udstikkes med hjerteudstikker (fra H.W.L.) i størrelsen 12 cm.
  • Bages ved 180°c i ca. 8 min.

Efter afbagning skal honninghjerter stå et fugtigt og varmt sted i ca. 24 timer, inden de overtrækkes med mørk tempereret chokolade (se opskriften på marcipanbrød)