Så er det snart jul! Vi bringer derfor noget af det bedste og mest julede fra bagerlandsholdets bagebog. Den første får du nu – men den tager altså også op til en hel måned at lave, så det er med at komme i gang nu! Det er nemlig en dejlig opskrift på en træfsikker juleklassiker - honninghjerter.
Fordej:
(Laves helst 1 måned før brug.)
1500 g. Honning
1500 g. Mel
60 g. Krydderiblanding (hjemmelavet)
Krydderiblanding:
2 g. kanel
10 g. stødt nelliker
10 g. muskatnød
10 g. allehånde
10 g. pommeransskal
10 g. kardemomme
Grunddej: (1 måned senere)
Til fordejen tilsættes følgende:
30 g. hjortetaksalt
30 g. opløst potaske
60 g. æggeblommer
Fremgangsmåde:
Efter afbagning skal honninghjerter stå et fugtigt og varmt sted i ca. 24 timer, inden de overtrækkes med mørk tempereret chokolade (se opskriften på marcipanbrød)