Havrebrød

 

Opskrift på havrebrød

I 2019 kvalificerede Det Danske Bagerlandshold sig til VM i bageri, det blev afholdet året efter i januar 2020. Her blev det til en flot tredjeplads. Nu kan du prøve kræfter med landsholdets himmelske havrebrød. Dette havrebrød har en mild smag og skøn krumme, men du skal holde tungen lige i munden for vi har at gøre med endnu mere nørdet opskrift. Tag evt. udgangspunkt i opskriften og prøv dig frem. God fornøjelse!

 

Sådan gør du:

  1. 325 gram hvedesurdej friskes op 14-16 timer før brug (find opskrift her)
  2. Havegrød laves (se ingredienser herunder)
  3. Grunddej laves
  4. Køretider følges
  5. Dejen ”ligges”
  6. Dejes ”raskes”
  7. Brødet bages

 

Ingredienser

Grunddej:

  • 1050 gram hvedemel
  • 200 gram havremel
  • 790 gram vand
  • 365 gram havregrød (350 gram vand, 125 gram havregryn, 3 gram salt – koges godt sammen)
  • 32 gram salt
  • 10 gram gær

 

Dejtemperatur: 25 grader.

Køretid langsomt: 2 minutter - autolyse i 60 minutter – 8 minutter.

Køretid hurtigt: 3 minutter – salt tilsættes de sidste 2 minutter.

Liggetid: 2 x 60 minutter i plastbeholder.

Dejvægt: 500 gram.

Forarbejdning: Efter endt liggetid, vendes dejen ud på bordet, der er drysset med havremel. Dejen afvejes i ønskede stykker, og foldes let aflange, og vendes med virket opad i aflange hævekurve foret med klæde.

Rasketid: 14-16 timer på køl

Indsætningstemperatur: 280 grader.

Bagetemperatur: 240 grader.

Damptilførsel: 15 sekunder.

Bagetid: ca. 45 minutter. Spjæld åbnes efter 20 minutter.

 

Relaterede varer