Så har bagerlandsholdet været i køkkenet igen, og i tråd med månedens tema i Larsen & Venner - nemlig pander - har de sørget for at vise os hvad sådan en kan bruges til. Her får du deres opskrift på nogle super pandebrød.
Bagerlandsholdets Pandebrød
Ingredienser:
- 700 g. hvedemel
- 300 g. finsigtet speltmel
- 600 g. vand
- 100 g. græsk yoghurt
- 90 g. olivenolie
- 22 g. salt
- 7 g. gær
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser æltes på røremaskinen i 5 min. ved lav hastighed og 3 min. ved høj hastighed.
- Herefter kommes dejen i en oliesmurt plastikbeholder og sættes på køl i 14 – 16 timer.
- Næste dag tages dejen ud fra køl, og skal nu ”vågne” i ca. 60 min. ved stuetemperatur.
- Dejen kommes ud på et melet bord, hvorefter dejstykker á 250 g. afvejes og formes let runde. Lad dejstykkerne hvile i ca. 60 min. tildækket med et fugtigt klæde.
- Herefter rulles dejstykkerne flade med en rullepind, så de passer i størrelsen til din pande, placeres på et melet klæde, og hæver i ca. 45 min.
- Varm din pande op – kom lidt olivenolie på, og kom herefter et brød på den varme pande. Bag brødet i ca. 3 – 4 min. på hver side.
- Lige inden servering stænkes der med lidt olivenolie på toppen, hvorefter der drysses med havsalt og lidt finsnittet rosmarin.