Bocuse d’Or 2013 blev skudt i gang i går i Lyon, og Jeppe Foldager og assistent Christoffer Brink skal til konkurrencen op mod nogle af verdens bedste kokke ved konkurrencen som foregår under SIRHA messen.
Programmet er lagt, og over 2 dage skal hvert hold lave en fiskeret og en kødret på 5 timer 35 minutter.
Jeppe havde i går muligheden for at se på konkurrenterne fra dag 1. og skal i dag selv vise fadene frem for verden og alle gæsterne som er på plads i salen. H.W.Larsen er også med fra sidelinjen og vil holde jer opdaterede i løbet af dagen.
Som altid til de uofficielle verdensmesterskaber for kokke, er detaljerne I centrum. Den mest velmenende ret kan til enhver tid falde til jorden hvis ikke detaljerne er i orden.
Kokkene og assistenterne til denne konkurrence træner i måneder og år for at blive klar til de 5 timer og 35 minutter.
Danmark er forsvarende mestre, idet Rasmus Kofoed sidst hev guldet med hjem fra Lyon (Ramus fik stående applaus til præsentationen af sine fade) og mange øjne hviler derfor på Jeppe Foldager når starten på dag 2 går.
Rygterne svirede allerede inden konkurrencen om hvem der er favoritter i år, og til den europæiske kvalifikation hvor Jeppe fik bronze var Norge og Sverige skræmmende gode på henholdsvis 1 og 2 pladsen.
Frankrig skal efter sigende også forsøge at få den første franskmand siden 2007 øverst på podiet, men i bund og grund kan vi kun spekulere.
Det er dagsformen som gælder, og når de mange gæster i salen brøler, sveden drypper fra panden og tiden er ved at løbe ud på æggeuret, får vi at se hvem der kan stå for presset og hvem der falder fra.
Dag 2 kommer til at være hæsblæsende gastronomi og vi krydser fingre for Jeppe Foldager og Christoffer Brink!