Over 150 madarrangementer er på programmet til årets Copenhagen Cooking & Food Festival. Heriblandt et helt nyt CPH Food District, som opstår i Den Brune Kødby på Vesterbro.
Om det er en guidet smagning af spiselige insekter, et lynkursus i at lave den hypede, japanske ramensuppe eller en restaurantcrawl ved søerne, du kaster dig ud i, så kan du være sikker, at der venter masser af spændende smagsoplevelser, når Copenhagen Cooking & Food Festival løber af stablen for 12. gang den 19.-28. august.
I år er der over 150 forskellige madarrangementer. Fælles for dem er, at de sætter nye standarder for oplevelsen med mad. Det betyder, at gæsterne blandt andet det vil kunne sætte sig til en middag hjemme i privaten hos Bo og Lisbeth Jacobsen fra Restaurationen, blandt maleren og madøret Claude Monets værker på Ordrupgaard, oven på en halmballe i verdens største halmballehave i Husum eller ved et langbord for 1200 spisende på Frederiksberg Høstfest.
Det mest banebrydende tiltag i år er CPH Food District, som fra d. 19.- 21. august opstår ved Øksnehallen i Den Brune Kødby på Vesterbro. Det 10.000 kvadratmeter store område bliver i tre dage omdannet til én stor madfest, hvor du blandt andet kan møde de bedste cocktailbarer i København, eksperter i fermentering, der kan gøre dig klogere på kraut, kimchi og kombucha, urbane gartnere, som viser, hvordan man skaber en køkkenhave i byen, og så kan du lære, hvordan du bedst laver mad på bål.
“I CPH Food District fejrer vi den fantastiske københavnske gastroscene og Danmark som madland med tre dage, der byder på alt, hvad et ægte foodie-hjerte begærer. Man kan f.eks. både møde de store etablerede kokkestjerner, når Årets Ret afgøres i Øksnehallen, og de helt nye talenter inden for fødevarer og gastronomi. Man kan selv få fingrene i maden i Aarstidernes fermenteringstelt og de mange madværksteder. Og kan man blive klogere på de nyeste madtendenser ved P4 København Scenen,” siger Stine Lolk, festivaldirektør hos Copenhagen Cooking & Food Festival.
Gæsterne på CPH Food District kan således opleve over 30 specielle events og møde mere end 100 af de fremmeste madaktører og deres produkter under tag og åben himmel.
Heriblandt H.W.Larsen, der også er er en del af CPH Food District, hvor gæsterne kan gå på opdagelse i det fedeste grejmarked. Og har man problemer med foodprocessoren eller mandolinjernet, så står køkkentøjsmekanikerne klar med skruetrækker og erfaring, så det gamle udstyr kan få nyt liv igen. “CPH Food District skaber en fantastisk mulighed for os til at møde de forbrugere og branchefolk, som vi værdsætter at have som kunder. Derudover er det skønt, at festivalen nu får et samlingspunkt, hvor madglade mennesker kan mødes og blive inspireret. Vi glæder os til at være en del af den tre dage lange madfest, og vi lover at bidrage til, at festen bliver så farverig som overhovedet muligt”, siger Bo Larsen, indehaver af H.W.Larsen.
Det nye CPH Food District er et eksempel på det vokseværk, som Copenhagen Cooking & Food Festival har haft det seneste år. Copenhagen Cooking og Food Organisation of Denmark arbejder nu sammen om madfestivalen, og det betyder, at festivalen får nye muskler at spille med. Blandt andet fordi at flere store partnere såsom Jacobsen, Arla, COOP, BC Hospitality Group, Wonderful Copenhagen og Miljø- og Fødevareministeriet har valgt at støtte festivalen både økonomisk og med spændende arrangementer.
“København har gennem de seneste 15 år udviklet sig til en madmetropol i verdensklasse. Den udvikling er skabt af en innovativ tankegang og et mod til at gå nye veje hos en række dygtige danske madfolk med en håndfuld meget stærke pionerer i forreste linje. Copenhagen Cooking & Food Festivals nye partnerskaber gør, at vi kan skabe en festival, der videreudvikler København som gastronomisk metropol”, siger Stine Lolk.
Årets festival er et skridt nærmere mod at indfri ambitionen om at skabe en af verdens bedste gastro- festivaler, der ikke kun vil tiltrække københavnske og danske foodies, men folk fra hele verden, der vil se, smage, høre og opleve den fremadskuende gastronomi i Danmark. Festivalen bæres frem under temaet ‘ Breaking the New’, der sætter fokus på alt det, der spirer frem på gastroscenen. “Med Copenhagen Cooking & Food Festival forener vi vores kræfter i et samarbejde om at skabe en madfestival, der rækker langt ud over de danske grænser og samtidig styrker København som madmetropol. Vi har en klar ambition om, at festivalen skal blive et must for alle, der interesserer sig for gastronomi. Festivalens internationale udsyn vil allerede i år afspejle sig i programmet, som byder på internationale stjernekokke og gastronomisk nytænkning,” siger Stine Lolk.