Verdens bedste grej til verdens bedste kokke - Vi fejrer "Guld- teamet"
Ingen verdensmestre uden masser af træning. Dertil dygtighed, flid, og på selve dagen masser af dedikation og koncentration. Og vigtigt i en kokkekonkurrence; udstyret, knivene, skarpheden. Og vi fra H.W.Larsen er stolte af at være sponsor af alt dette.
Obs: Alle Bocuse d’Or finale billeder er taget af fotograf Jesper Bøjlund
Gør som Brian og Elisabeth: Brug udstyr der er skarpt og præcist.
Ved konkurrencen har deltagerne 5 timer og 35 min. til at lave to retter klar til dommerpanelet. Konkurrencen dikterer hvilke råvarer, der er hovedemner for retterne, og kokkene må selv vælge garniturer. Reglerne kan ændre sig fra år til år. Retterne bliver dømt ud fra smag, æstetik og tid, men der bliver også skelet til andre faktorer som eksempelvis orden i køkkenet (som denne gang udgjorde 30% af pointene).
Bocuse d’Or er det uofficielle gastronomiske verdensmesterskab, der afholdes hvert andet år i Lyon, Frankrig.
For at få guld, kræver det præcision!
Ronni Vexøe Mortensen er assiste- rende køkkenchef hos Restaurant Geranium. To gange har han været commis ved Bocuse d’Or.
Sølvvinder 2021 - ronni mortensen I 2021 vandt den danske deltager Ronni Vexøe Mortensen sølv ved verdensmesterskaberne i Frankrig. Normalt er den første servering en tallerkenanretning af fisk, men inspireret af coronanedlukningerne, hvor mange restauranter måtte overleve på at lave takeaway, bestod første servering dette år, af en lille tre retters takeaway-menu. Ronni og hans commis Sebastian vandt sølv med de flotteste Take Away retter verden har set og kød der smagte så englene sang.
Guld 2011,sølv 2007, bronze 2005
Rasmus Kofoed har som den eneste kok vundet både guld, sølv og bronze ved Bocuse d’Or. Rasmus var også coach for teamet, da Kenneth Toft-Hansen vandt guld i 2019.
Rasmus Kofoed udstråler en ro, som gør at det er en fornøjelse at opleve ham i et køkken. Med sikker hånd har han på den måde taget 2 gange guld med hjem til Danmark.
Paul Bocuse var en fransk kok, gastronom og kogebogsforfatter. Paul Bocuses restaurant, L’Auberge du Pont de Collonges, som ligger uden for Lyon i det sydlige Frankrig, har haft tre michelinstjerner siden 1965. Han blev udråbt som Århundredets Kok i 2011 af The Culinary Institute of America, og var på mange måder indbegrebet af det franske køkken – og måske den mest indflydelserige kok til dato.
Bocuse d’Or deltagere og podiepladser igennem tiden:
2023 | Brian Mark Hansen, guld |
2021 | Ronni Vexøe Mortensen, sølv |
2019 | Kenneth Toft-Hansen, guld |
2017 | Morten Falk |
2015 | Kenneth Toft-Hansen |
2013 | Jeppe Foldager, sølv |
2011 | Rasmus Kofoed, guld |
2009 | Jasper Kure |
2007 | Rasmus Kofoed, sølv |
2005 | Rasmus Kofoed, bronze |
2003 | Michael Koch |
2001 | Jesper Koch |
1999 | Mikkel Maarbjerg |
1997 | John Kofod |
1995 | Kenneth Staal |
1993 | Jens Peter Kolbeck, sølv |
1991 | Hans Beck Thomsen |
1989 | Jan Petersen |
1987 | Jens Peter Kolbeck |
I 2012 vandt den danske deltager Jeppe Foldager bronze til Bocuse d’Or Europe og bagefter sølv ved verdensmester- skaberne i Frankrig i 2013.
Verdens øjne var rettet mod den dengang 27 årige Jeppe Foldager fra Hirtshals. Danmark var nemlig indehaver af guldet fra den forrige konkurrence med Rasmus Kofoeds præstation, så der var tårnhøje forventninger til det danske bidrag. Og Jeppe Foldager gav de mange dommere hvad de forventede, nemlig overlegen mad i verdensklasse.