BOCUSE D'OR

Verdens bedste grej til verdens bedste kokke - Vi fejrer "Guld- teamet"

Ingen verdensmestre uden masser af træning. Dertil dygtighed, flid, og på selve dagen masser af dedikation og koncentration. Og vigtigt i en kokkekonkurrence; udstyret, knivene, skarpheden. Og vi fra H.W.Larsen er stolte af at være sponsor af alt dette.

Obs: Alle Bocuse d’Or finale billeder er taget af fotograf Jesper Bøjlund

Knive der vinder VM-guld!

GULDGREJ I KØKKENET

Gør som Brian og Elisabeth: Brug udstyr der er skarpt og præcist.

GULD TIPS!
Gør som Brian og Elisabeth, brug vores flutesform når du laver tuiles etc. Formen har den perfekte runding og har nonstick overflade.

DET UOFFICIELLE VM FOR KOKKE

Ved konkurrencen har deltagerne 5 timer og 35 min. til at lave to retter klar til dommerpanelet. Konkurrencen dikterer hvilke råvarer, der er hovedemner for retterne, og kokkene må selv vælge garniturer. Reglerne kan ændre sig fra år til år. Retterne bliver dømt ud fra smag, æstetik og tid, men der bliver også skelet til andre faktorer som eksempelvis orden i køkkenet (som denne gang udgjorde 30% af pointene).

Bocuse d’Or er det uofficielle gastronomiske verdensmesterskab, der afholdes hvert andet år i Lyon, Frankrig.

MERE VINDERGREJ

For at få guld, kræver det præcision!

FAKTA: SØLVVINDER 2021

Ronni Vexøe Mortensen er assiste- rende køkkenchef hos Restaurant Geranium. To gange har han været commis ved Bocuse d’Or.

Sølvvinder 2021 - ronni mortensen I 2021 vandt den danske deltager Ronni Vexøe Mortensen sølv ved verdensmesterskaberne i Frankrig. Normalt er den første servering en tallerkenanretning af fisk, men inspireret af coronanedlukningerne, hvor mange restauranter måtte overleve på at lave takeaway, bestod første servering dette år, af en lille tre retters takeaway-menu. Ronni og hans commis Sebastian vandt sølv med de flotteste Take Away retter verden har set og kød der smagte så englene sang.

FAKTA: PODIEHATTRICK

Guld 2011,sølv 2007, bronze 2005

Rasmus Kofoed har som den eneste kok vundet både guld, sølv og bronze ved Bocuse d’Or. Rasmus var også coach for teamet, da Kenneth Toft-Hansen vandt guld i 2019.

Rasmus Kofoed udstråler en ro, som gør at det er en fornøjelse at opleve ham i et køkken. Med sikker hånd har han på den måde taget 2 gange guld med hjem til Danmark.

FAKTA: POUL BOCUSE

Paul Bocuse var en fransk kok, gastronom og kogebogsforfatter. Paul Bocuses restaurant, L’Auberge du Pont de Collonges, som ligger uden for Lyon i det sydlige Frankrig, har haft tre michelinstjerner siden 1965. Han blev udråbt som Århundredets Kok i 2011 af The Culinary Institute of America, og var på mange måder indbegrebet af det franske køkken – og måske den mest indflydelserige kok til dato.

FAKTA: DANSKE DELTAGERE

Bocuse d’Or deltagere og podiepladser igennem tiden:

2023 Brian Mark Hansen, guld
2021 Ronni Vexøe Mortensen, sølv
2019 Kenneth Toft-Hansen, guld
2017 Morten Falk
2015 Kenneth Toft-Hansen
2013 Jeppe Foldager, sølv
2011 Rasmus Kofoed, guld
2009 Jasper Kure
2007 Rasmus Kofoed, sølv
2005 Rasmus Kofoed, bronze
2003 Michael Koch
2001 Jesper Koch
1999 Mikkel Maarbjerg
1997 John Kofod
1995 Kenneth Staal
1993 Jens Peter Kolbeck, sølv
1991 Hans Beck Thomsen
1989 Jan Petersen
1987 Jens Peter Kolbeck

FAKTA: SØLVVINDER 2013

I 2012 vandt den danske deltager Jeppe Foldager bronze til Bocuse d’Or Europe og bagefter sølv ved verdensmester- skaberne i Frankrig i 2013.

Verdens øjne var rettet mod den dengang 27 årige Jeppe Foldager fra Hirtshals. Danmark var nemlig indehaver af guldet fra den forrige konkurrence med Rasmus Kofoeds præstation, så der var tårnhøje forventninger til det danske bidrag. Og Jeppe Foldager gav de mange dommere hvad de forventede, nemlig overlegen mad i verdensklasse.