Kenneth Toft-Hansen er som bekendt den danske repræsentant ved dette års Bocuse d'Or. Den 11. juni skal han dyste mod andre mesterkokke fra hele Europa, men hvad tager han med sig i køkkenet ud over vilje og dygtighed? Få svaret her, hvor vi viser Kenneths Top 10 grej i køkkenet!
Ligesom med gode kokkeknive er et godt, skarpt rivejern vigtigt. Jeg bruger det til alt muligt fra citron til trøfler men også til at rive lakrids over is eller fromage.
Til konkurrencebrug, og i det hele taget, giver den os superintenst smagende tomater på få timer. Vi bruger den også til at tørre fx skovmærke i. Urterne bevarer deres flotte grønne farver.
Den bruger vi overraskende meget, især til at sigte saucer, så de bliver helt blanke og skarpe på tallerkenen.
Den er handy at arbejde med og ligger godt i hånden. Jeg bruger den til brændte overflader og til at få væske ud af grøntsager… og til at grille jomfruhummere med, hvis jeg er for doven til at tænde grillen.
Den er enkel at bruge, og præcis. Igen er præcision nøgleordet i konkurrencekøkkenet, hvor marginalerne tæller.
Den er bare uundværlig for konkurrencekokke. Vi arbejder helt ned i detaljen med små elementer som ærter og blomster. Så går det ikke at stå at rode med fingrene. Pincetten ses tit i lommen på kokkejakken i konkurrencekøkkenet.
Jeg har valgt den bedste stavblender. Lynhurtig og effektiv,
og vi bruger den rigtig meget.
Det er en voldsom maskine, som klarer meget af det hårde arbejde for mig, og så er den superfunktionel. Den har bl.a. en dejskraber i blenderen, som skraber skålen ren. Det er vildt praktisk.
Den giver mulighed for at lave saucer med en markant friskhed fx med peberrodsjuice eller anden saft. Man får den rene smag af selve produktet.
Gode knive er bare det vigtigste. Jeg bruger denne til det hele. Kød og grøntsager - you name it! Knivsliberen hører næsten med.