Urtekniv 18 cm 73 lag Ryda Knives
Urtekniven, fra Ryda Knives, er på 9 cm og med 73 lag Damascus.
Navnet på serien ST650 er baseret på det nye pulverstål, som Ryda har udviklet sammen med deres partnere. De er designet til, at du kan være ét med kniven i køkkenet.
De 73 Damascus lag er fordelt af et kernelag med ST650 pulverstål med en hårdhed på 62-63HRC og på hver side af den er der 36 lag 316/316L rustfrit stål.
Det betyder, at skarpheden holder i lang tid og opretholder en skala på N7-N8 i lang tid med lettere knivpleje.
Selve knivbladet er håndproduceret i Kina og efterfølgende bliver de sendt til Ryda's lokale slibemester i Sverige, som sikre, at bladene får den perfekte slibning.
Knivens vinkel er 15% på hver side.
Det fine håndtag er produceret i Oliventræ fra en lokal leverandør i Frankrig og messing. Håndtaget er formet så det passer til de fleste hænder.
Vedligeholdelse af kniven:
Kniven skal altid vaskes i hånden. En tur i opvaskemaskinen kan skade både knivbladet og håndtaget. Dette gælder alle køkkenknive.
Hold skarpheden med et fint keramisk strygestål. Der kan også bruges en fin slibesten til at vedligeholde den. Vinklen på kniven skal altid være 15% ellers vil kniven blive sløv. Når kniven ikke kan holdes skarpt af et fint keramisk strygestål, skal kniven slibes.
Skær ikke i alt for hårde ting. Dette kan for eksempel være frosne emner, da dette kan give små eller store hakker i æggen. Brug helst træskærebræt da dette ikke sløver kniven, som andre skærebrætter.
Knivens håndtag kan vedligeholdes med en smule naturel olie, såsom rasp olie. Dette massers ind i håndtaget, ved at påfører olien på en klud. Dette skal gøres et par gange om året.