Hvis du bruger dine slibesten ofte, vil de med tiden blive slidt. De mister for det første jævnheden, fordi man naturligt bruger mest af midten på en slibesten. For det andet bliver slibestenene mættet med korn af stål, der slibes fra knivenes blade. Med tiden bliver slibestenene derfor mindre effektive, end de var som nye. Heldigvis er det nemt at renovere dine slibesten, så du kan slibe dine knive til UG igen.
Ved hjælp af en afretter får du helt jævne slibesten igen, helt uden spor af metal fra de knivblade, du har slebet på stenene.
- Begynd ved at tegne et gitter på slibestenens overflade med en blyant.
- Derefter tager du afretteren og sliber stenen i et cirkulært mønster. Efter ganske kort tid, vil du tydeligt kunne se, hvor stenen har fordybninger, nemlig der hvor blyantmarkeringerne ikke er slebet af.
- Fortsæt med at føre afretteren over hele stenens overflade, indtil der ikke er noget blyant tilbage.
- Afslut så med at fase stenens kanter, så du er sikker på, at dine knive ikke tager skade, når du igen sliber dem på din slibesten - der nu er så god som ny.
Spørg os om slibning
Hos H.W. Larsen har vi over 85 års brancheerfaring med at levere knivskarpt køkkenudstyr til private og professionelle. Vi ved derfor udmærket, hvor vigtigt velslebne knivblade er for at sikre et velfungerende køkken og mindske dumme knivskader pga. sløvt udstyr.
Med gode redskaber som vores slibesten har du mulighed for at genopfriske dine knive selv. Er du ikke 100 % tryg ved at anvende en slibesten selv, så giver vi dig gerne en hjælpende hånd med at udføre korrekt og optimal slibning af dit køkkenudstyr. Vi elsker nemlig skarpe knive og vil gerne sørge for, at dit udstyr fremstår så velslebent som muligt.
Kontakt værkstedet her >>
Alternativt kan du lade os slibe dine knive for dig. Så er du sikker på, at det bliver gjort præcist og professionelt. Læs mere om professionel slibning her >>