På denne side har vi samlet vores glas til røde og hvide vine. Find de glas, der egner sig bedst til dine yndlingsvine, og lad de glade dage begynde.
Hvide vine er lettere end røde og har derfor ikke så meget brug for plads i glasset for at komme til deres ret. Det er derfor, hvidvinsglas er smallere og ikke lige så lukkede som rødvinsglas.
Smalle hvidvinsglas passer i udgangspunktet til friske og unge hvidvine samt til rosévin. Til meget modne og kraftige hvidvine vil et rødvinsglas ofte være bedre egnet.
Du kan med fordel også servere champagne i hvidvinsglas. Mange kendere anser faktisk hvidvinsglas for at være den bedste måde at servere champagne på. Smagen åbner sig mere op i et vinglas end i et meget smalt champagneglas, mens boblerne bliver bedre bevaret end i et meget åbent coupeglas.
Selvom man i manglen på dessertglas i mange tilfælde kan bruge hvidvinsglas til dessertvine, er det nu dejligt at have særlige glas, når man serverer dessertvin. I et enkelt og elegant portvinsglas kan du servere alt fra portvin og sherry til likør i mange afskygninger. Find også disse glas her på siden.
Rødvinens kraftige karakter har brug for plads, hvis smagen skal komme helt i spil. Et rødvinsglas er derfor ofte større og mere rundt end et glas til hvidvin. Rødvinsglasset har også en let lukket åbning til forskel fra hvidvinsglasset.
En vigtig faktor, når det kommer til røde vine er duftindtrykkene. Din næse skal faktisk kunne komme lidt ned i glasset, sådan at du kan få alle dufte med, når du drikker af vinen. Også derfor kræves der en vis volumen, så alle næser kan være med i legen.
Bordeauxglasset er det højeste rødvinsglas af dem alle. Det er et godt standardglas til rødvin med en relativt bred kumme, der lukker en anelse øverst. Glasset passer til kraftige rødvine med et højt indhold af tanniner, som fx Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon og selvfølgelig til Bordeaux-vine. Bordeauxglasset kan også fungere til mere lette røde vine.
Rødvin med et højt syreindhold er ikke så velegnede til Bordeauxglas. De har bedre forhold i et bourgogneglas, hvor der er taget hensyn til disse vines kompleksitet. Det gælder blandt andet for Sangiovese-, Beaujolais- og Pinot Noir-vine samt selvfølgelig Bourgognevin. Bourgogneglasset har en bredere kumme end Bordeaux-glasset og lukker mere af øverst. Den smallere åbning betyder, at vinen lander på midten af tungen, hvor sansen for sødme er det første, der bliver ramt.
Cabernetglasset er naturligvis optimalt til Cabernet Sauvignon og mange andre vine, der også egner sig til Bordeauxglas. Glasset er nemlig en variation over Bordeauxglasset. De ligner hinanden på de fleste punkter, selvom Cabernetglasset er knap så højt. Den vigtige forskel ligger i Cabernetglassets smallere åbning, der er med til at bevare vinens kompleksitet og begrænse iltningen. Åbningen er også med til at bevare tanninernes skarphed, og Cabernetglasset er perfekt til dig, der elsker en tør Cabernet eller andre tørre, kraftige rødvine. Når man serverer vin i et Cabernetglas, er det vigtigt, at man kun fylder det op til kummens bredeste del for ikke at formindske den optimale smagsoplevelse.
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>