Der er stor forskel på, hvordan en drink eller cocktail smager, hvis den blandes med et slag på tasken eller helt efter bogen. Vil man lære at lave cocktails som de professionelle, kræver det en del udstyr og øvelse, før man mestrer håndværket. Det gør også en stor forskel for oplevelsen, om drinken serveres i det ene eller andet glas. Læs om vores forskellige drinksglas og se eksempler på, hvilke drinks, de bruges til, her.
Lowballglas er små, lige glas, der er velegnede til whisky og andre drinks, der nydes uden andre ingredienser, og til cocktails, der har få ingredienser. Negroni, Black og White Russians og New Fashioned er alle eksempler på drinks, der med fordel kan serveres i et lowballglas. Glasset har plads til mange isterninger, og den store åbning gør det nemt at opfange alle drinkens smage.
Når det kommer til drinks og cocktails som Gin Tonic, Tom Collins, Bloody Mary og Mojito skal man i stedet vælge den høje version af lowballglasset. Også highballglasset giver meget plads til isterninger, og er desuden designet til at kunne rumme mange bobler, i stil med høje champagneglas. Derfor er highballglasset velegnet til drinks, der indeholder kulsyrede drikke som sodavand og tonic. Det er desuden nemt at blande drinks, der røres sammen, direkte i et highballglas, takket være glassets højde.
Et klassisk cocktailglas er meget åbent, enten trekantet eller afrundet, og har en relativt høj stilk på fod. Formen har formålet at frigive så mange aromastoffer som muligt og at holde drinken kold så længe som muligt, da drinks i et klassisk cocktailglas sjældent serveres med isterninger. Det er drinks som fx Cosmopolitan, Manhattan, Brandy Alexander og forskellige Martini-drinks. Drinksene er ofte rystet eller rørt sammen med isterninger, men isen sorteres fra før servering.
Et lavt tumblerglas er perfekt til ren whisky on eller off the rocks. Glasset har en tyk bund og er let afrundet, så det ligger godt i hånden. Et whiskytumblerglas egner sig foruden til whisky også til forskellige "sour"-drinks og til Black Russians.
Et typisk cognacglas har en meget bred, afrundet kumme, der lukker af mod toppen. Et cognacglas skal til forskel fra vinglas, holdes om selve kummen. Den brede overflade, cognacen får i glasset, hjælper med at sende duftene op gennem glasset, mens den smalle åbning koncentrerer duftene til en mindre overflade. Udover cognac egner sig et cognacglas også til whisky, brandy og bourbon.
Kobberkruset er traditionelt kendt for at bruges til drinken Moscow Mule. Det kan med fordel også bruges til en lang række andre drinks som fx Margarita, Dark N Stormy og Cuba Libre. Kobberet er særdeles godt til at holde på kulden, og mange mener også, at et kobberkrus fremhæver ingredienser som ingefær og lime.
Hos os kan du finde det udstyr, du har brug for både til hjemmebaren og den professionelle bar. Se vores cocktailudstyr her >>
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>