Forestil dig dette. Det er lørdag aften, og den står på familiehygge over middagsbordet. Du har tændt for musikken, der er levende lys på bordet. Stemningen er perfekt, og dit hjem er fyldt med duften af den steg, som står i ovnen. Der er lagt op til en god aften med god mad. Du tager stegen ud og skal til at skære lækre skiver – og så begynder problemerne. Du har selvfølgelig en skarp kniv i den ene hånd, og i den anden har du en almindelig gaffel. Men den lille gaffel ikke kan holde stegen på plads. Du forsøger i stedet at holde stegen på plads med hånden, men den er for varm. Det ender med en masse griseri – noget, som kunne være undgået med en god stegegaffel!
Kødskiverne bliver flottest, når du bruger udstyr, der er lavet til formålet - og så ser det selvfølgelig langt mere elegant ud, hvis du skærer stegen for foran dine gæster, når du har det rigtige værktøj til opgaven. En stegegaffel kan også kaldes for forskærergaffel eller tranchergaffel og bliver oftest brugt sammen med sin partner, trancherkniven. Det franske ord "tranché" betyder "(at) skive", og trancherkniven og -gaflen bruges til at skære en steg eller helt fjerkræ i skiver. Stegegaflen holder stegen på plads, når den skæres for og hjælper med at give flotte, ensartede skiver. Den er også god at have ved hånden, når du steger kød, der skal vendes under tilberedningen, som fx helstegt kylling eller flæskesteg.
Det er ikke kun inde ved det opdækkede middagsbord, at en stegegaffel gør nytte, når stegen skal skæres over i flotte stykker. Det er også meget praktisk at have en solid og stærk stegegaffel ved hånden, mens maden tilberedes. Hvis du har en tung steg, and eller kylling i ovnen og ønsker at vende den for at opnå en jævn varmetilberedning, så kan det være ret svært med normale små spisegafler.
Har du en stegegaffel, kan du dog nemt stikke gaflen i og få kødet vendt hurtigt og smertefrit uden at skulle bakse alt for meget og potentielt brænde hænderne. Det kan spare dig for meget bøvl i køkkenet – hvilket er kærkomment, særlig når man i forvejen har nok at se til med en stor festmiddag til Mortens Aften, jul eller nytår.
En stegegaffel ser godt ud rent æstetisk med sine spidse stålender og solide skæfte. Uanset om du foretrækker sort, træbrun eller en fræk rød, har vi det, du leder efter. Du kan finde stegegafler, som passer til nogle af vores forskellige knivsæt. Her på siden har vi samlet et bredt udvalg af lækre stegegafler til den perfekte vært - fra en flot udgave med skæfte i oliventræ til en mindre udgave på 15 cm med klassisk, sort skæfte.
Du bør altid tjekke, om din stegegaffel tåler maskinvask. Typisk kan træ ikke klare at komme i opvaskemaskinen, så det er vigtigt at være opmærksom på. Heldigvis er en stegegaffel dog nem at gøre ren i hånden.
Her hos H.W.Larsen kan du finde forskellige mærker inden for stegegafler. Det kan være Victorinox, Maïtre fra Icel eller Dick’s Premier plus. Priserne varierer lidt, så du kan finde en god stegegaffel til alt fra omkring 100 til omkring 500 kroner.
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>