Strygestål
Med et strygestål skærper du nemt æggen, så du sikrer at du kan skære ordentligt hver eneste gang. Læs mere nederst på denne side.
Popularitet
Keramisk strygestål 28 cm Sieger
721928
 
DKK 1.799,00 / stk inkl. moms
DKK 1.439,20 ekskl. moms
Keramisk Strygestål 20 cm Rød Sieger
197120
 
DKK 1.299,00 / stk inkl. moms
DKK 1.039,20 ekskl. moms
Viser 1 til 2 af 2

Strygestålet - holder dine knive i topform

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vil du holde dine knive friske og velplejede i mange år, skal du gøre det til en vane at bruge et strygestål, gerne efter hver gang, du har brugt kniven. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Med et strygestål skærper du nemt æggen, så du sikrer, at du kan skære ordentligt hver eneste gang.

Hvordan vælger man strygestål?

Vi tilbyder et stort udvalg af strygestål hos H.W.Larsen, men skal du vælge det konventionelle eller det keramiske stål?

I videoen ser en af vores professionelle skærslibere, Benjamin Jensen, nærmere på de to typer af stål: 

Konventionelt stål til blødere knive

Konklusionen er, at den konventionelle model af stål fungerer bedst til den generelle vedligeholdelse af alle former for pladestålsknive og langt de fleste smedede knive.

Hvis æggen på kniven sløv, fordi den er ’væltet’ en smule – dvs. du kan med neglen mærke en lille ’kant’ ved skæret, er det traditionelle stål fremragende til at rette den på plads igen. Et godt valg fra H.W. Larsens sortiment er fx det konventionelle strygestål fra Dickoron.

Keramisk stål til hårdtstålsknive

Hvis du derimod skal stryge japanske knive eller hårdtstålsnive som Tojiro eller Senjen, skal du have fat i et keramisk strygestål. De massive, keramiske strygestål fra Sieger er blandt de bedste, der findes. Der skal slibes mange knive i løbet af din levetid, hvis du skal lykkes med at slide disse modeller op.

De keramiske strygestål har den force, at de både retter æggen på plads og sliber ganske let. Med hårdtstålsknive kan man risikere, at et konventionelt stål strygestål ’chipser’ æggen. Det undgår man med et keramisk strygestål. Et sådant strygestål kan derfor bruges til alle typer knive.

Diamant-strygestål

Denne type stål foretager en decideret slibning – dvs. det fjerner i mere eller mindre grad gods fra bladet, alt afhængig af hvor fin overfladen er. Det er stålet, man bruger, når man hverken har tilfredsstillende resultater med det konventionelle eller det keramiske strygestål.

Når man har skærpet sine knive på et diamant-strygestål, er det vigtigt at efterbehandle æggen med et fint, keramisk strygestål. Et diamant-strygestål efterlader nemlig relativt grove spor i æggen. Man skal være ekstra opmærksom på, at man har de rigtige vinkler ved brug af diamant-strygestål, da man ellers hurtigt kan gør mere skade end gavn.

Teknikken er vigtig

Brug altid et strygestål med omtanke. Ved forkert brug af dit strygestål risikerer du at ødelægge kniven i stedet for at vedligeholde den.

Pres ikke kniven mod strygestålet, men fokuser på at udføre bevægelsen korrekt. Når du skal stryge din knive, skal du bruge lange vinkelrette strøg ned af stålet. Vælg derfor gerne et strygestål med en god længde. Jo længere det er, desto nemmere er det at udføre den rigtige bevægelse.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>