Tojiro Pro Kokkekniv, 21 cm, BØLGESKÆR, 63 lag
Alle Tojiros knive med 37 lag og 63 lag stål er damascerede. Det vil sige, at klingen består af mange lag stål, der er smedet sammen ved hjælp af en meget krævende teknik, som i dag næsten kun ses på japanske knive – nemlig damascering. Metoden blev opfundet i Damskus i det 4. århundrede som en metode til at styrke sværdklinger inden for kamp og bruges altså den dag i dag til at fremstille en klinge, der på en gang er både meget hård og meget smidig. Lige som det kendes fra de frygtindgydende samurai sværd.Alle Tojiro knivene fremstilles efter ældgamle og stolte traditioner, der giver en kvalitet og ikke mindst en suveræn skarphed, der kun sjælendt ses idag. Det opnås bl.a. ved hjælp af cobolt, tungsten og nikkel. Japanske knive, der er så hårde som Tojiros skal benyttes med omhu, da ben, hårde emner og tab på gulvet forårsager at æggen "chipser". Vi anbefaler gerne en anden kniv, hvis du skal bruge en til grove opgaver.