VG10 serien er opkaldt efter den kernestålstype der ligger i knivbladet, som er fremstillet af 67 lag damasceret stål. I denne serie har vi designet bladet ekstra tyndt, hvilket gør kniven til en fornøjelse at skære med.
Når man tilsigter at opnå en æg der er barberbladsskarp, har man flere variabler at justerer på; såsom hårdheden i stålet, slidstyrken på den stålstruktur man vælger, tykkelsen af bladet og selvfølgelig selve opbygningen af grundstålet. Ved sidstnævnte, er karbiden i stålet en meget vigtig faktor. Karbiden i stålet er en betegnelse for den krystallisering man opnår når jern og kulstof binder sig til hinanden, hvorved jernet kan hærdes. Jo mindre karbiden er– jo skarpere bliver æggen, overordnet set.
Stål er selvfølgelig meget mere komplekst end som så – eks skal der en række andre komponenter til for at hæmmerust, tilføre styrke, bevare og ensarte hærdningen osv. En ståltype der imødekommer de krav, vi og vores venner ud i gastronomisk feinsmeckeri har, er netop VG10. Det er en ståltype der har aner helt tilbage til de tidligste japanske smedjer. Den originale formel vi kender som VG10 i dag, er udviklet af Takefu Special Steel Co. For at opnå en super skarp æg, er kernestålet hærdet op til ca. 59-60 HRC på Rockwell-skalaen
Skæftet er fremstillet af G10, hvilket er en form for fiberglasepoxy-laminat. Det har mange ligheder med klassisk micarta – dvs., slidstærkt, formstabilt, sprækker og giver sig ikke m.v. Men G10 har et andet kosmetiskudtryk, og føles markant anderledes at holde på. Det er naturligvis fuldstændigt subjektivt hvad man foretrækker – men kvaliteten er i hvert fald i top! VG10 serien er forsynet med stål bagstykke for at opnå en god balance i skæftet, samt for at højne de hygiejniske egenskaber.
Med en kerne der er så hård, er det vigtigt at man passer godt på sit skæreværktøj. For helt overordnet, vil stål der hærdes hårdt op, få glaslignende egenskaber – dvs. statisk er det meget stærkt, og har en enorm slidstyrke og skarphed –men dynamiske funktioner er ikke dens livret! Dvs. man skal ikke vride, brække eller slå med kniven – til det formål findes andre mere egnede knive – da man i så fald risikerer at æggen ’chipser’ dvs. den kan knække eller revne.
Senjen-serien består til 100 % af hårdtstålsknive pakket ind i godt, dansk design. Knivene i Senjen-serien er lavet til de professionelle med et prispunkt, der tiltaler alle. Vi har lagt stor vægt på perfekte klinger og supergod balance. Vi giver dig 1 års skarphedsgaranti og livstidsgaranti for støbefejl i stålet på alle vores Senjen-knive.
Værd at vide om din nye kniv
Selv de bedste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>
Vigtigt: Vask aldrig dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for. Kontakt kundeservice her >>
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.