Mestersmeden Masutani er verdenskendt for sine utrolige evner som knivsliber, og hans smedeevner er ingenlunde anderledes. Hans knive er smalle og knivryggen er tynd og glider derfor med elegance og lethed gennem de udvalgte mademner. Denne Nakiri-kniv er velegnet til alle kokke der hakker grøntsager, enten derhjemme, i kokkeskolen eller på arbejdet.
KLINGE FORM:
Nakiri - japansk kniv lavet til at tjene ét formål - at skære grøntsager! Nakiri knive er kendt for at have tynde og brede blade, så de nemt kan skære igennem alle slags grøntsager.
STÅL:
Kernen i denne kniv er lavet af VG-10 rustfrit stål. Denne kniv blev smedet til en hårdhed på omkring 60 HRC, hvilket giver tilfredsstillende kantfastholdelse og gør den let at skarpe op igen.
LAMINERING:
Kernelaget bestående af VG-10 stål blev klemt mellem 36 lag af blødere stål med højt og lavt karbonindhold. Denne teknik kaldes San-Mai og bruges til at beskytte den hårde (men sarte) kerne mod eksterne faktorer og fysiske påvirkninger, som kan påføre brud.
GEOMETRI:
Dobbelt bevel (symmetrisk) klinge.
SKÆFTE:
Denne kniv er udstyret med et Yo-stil, Vestligt-orientere-type håndtag lavet af pakkatræ, og holken er i rustfrit stål. Kniv-stangen slutter halvvejs gennem håndtaget, hvilket yderligere reducerer knivens samlede vægt og skubber balancen mere mod spidsen af bladet, som du måske kender fra de mere traditionelle japanske skæfter i “Wa-stilen”. Håndtaget ligger godt og favoriserer både et hammer- og klemmegreb.
OM SMEDEN:
Etsu landsby refererer til "landsbyen" af fire japanske byer, Fukui, Ishikawa, Toyama og Niigata, som også er kendt for deres historiske gravitas i forbindelse med knivproduktion. En grov oversættelse af "Etsu" på japansk til dansk, betyder glad, eller bedre, selvtilfredshed.
Samlet set tilbyder knive fra mestersmeden Masutani et fantastisk prispunkt hvor kvaliteten er i top. De er et godt valg for passionerede hjemmekokke, der begynder at udforske den smukke og eventyrlige verden af japanske knive. Disse knive vil passe godt i hænderne på kokkestuderende, og vil også være en fantastisk gave – Er man overtroisk, så skal man ifølge gammel japansk skik og overtro, huske at give kniven sammen med en mønt.