En airfryer ovn bruger varmluftsteknologi til at tilberede mad ved høje temperaturer og med minimal eller ingen tilsat olie. Den fungerer på samme måde som en konventionel ovn, men er designet til at være mere kompakt og især ideel til tilberedning af små portioner.
Airfryere kan bruges til at tilberede en række forskellige fødevarer, såsom friturestegt mad, grøntsager, kød og fisk. Airfryere er populære pga. deres evne til skabe sprøde, gyldne og velsmagende fødevarer med færre kalorier og mindre fedt end den traditionelle friturestegning.
Der er flere fordele ved at bruge en airfryer til madlavning. En ting er, at en airfryer er nem at anvende og giver velsmagende retter, men derudover er der især fem fordele:
- Sprøde resultater med mindre olie
- Sundere tilberedning end klassisk friture
- Kortere tilberedningstid end traditionel varmluftsovn
- Bruger mindre energi end traditionelle ovne, da de er mindre og mere koncentrerede, hvilket betyder at de kan hjælpe med at reducere dine energiomkostninger over tid.
Nem at rengøre. Mange modeller har aftagelige dele, der kan vaske i opvaskemaskinen.
Den rigtige airfryer for dig, afhænger af dine behov og præferencer. Laver du ofte mad til en stor familie eller har du ofte mange gæster på besøg, så har du behov for en
airfryer med stor kapacitet. Kokkerer du derimod til få personer, så kan en mindre model være passende.
Overvej hvilke funktioner du har brug for. Nogle modeller har ekstra funktioner som fx grill funktion, indbygget timer og forskellige tilberedningstilstande.
Tilbereder du ofte flere forskellige retter på samme tid fx kylling og pomfritter, så vil en airfryer med to skuffer være den ideelle for dig.
Ikke nok med at du kan tilberede to retter på samme tid med to forskellige programmer, så kan du samtidigt indstille den til at afslutte tilberedningerne samtidigt, så du ikke
ender med en kold ret mens du venter på den anden ret bliver færdig. En anden fordel ved to skuffer er, at du bibeholder smagen i hver sin skuffe, så fx. pomfritterne ikke smager af kylling, når du tilbereder det samtidigt.