Tojiro Flash Brødkniv 24 cm, 63 lag
Den store kniv med bølgeskær er ikke kun god til brød, men også en udmærket kniv til ingredienser med en hård, glat eller sej overflade.
Skæftet på denne serie er fremstillet af micarta, som kort fortalt er ultra tynde lag linned og special-lim som presses sammen under meget højt tryk og ved tilvirkning danner en træ-lignende struktur. Kernestålet er af VG-10 typen, som har følgende compound: c:1.0 % cr:15 % mo:1.0% v:0.2% co:1.5 , og kan derfor holde op til 63 HrC. Et godt råd er at smøre den ind i medicinsk hvid olie, efter hver afvaskning, så holder den sig pæn, og angribes ikke af syre, og oxiderer ikke.Alle Tojiros knive med 37 lag og 63 lag stål er damascerede. Det vil sige, at klingen består af mange lag stål, der er smedet sammen ved hjælp af en meget krævende teknik, som i dag næsten kun ses på japanske knive – nemlig damascering. Metoden blev opfundet i Damskus i det 4. århundrede som en metode til at styrke sværdklinger inden for kamp og bruges altså den dag i dag til at fremstille en klinge, der på en gang er både meget hård og meget smidig. Lige som det kendes fra de frygtindgydende samurai sværd.Honbatsuki – ægte håndarbejde! Når knivene efterfølgende slibes og poleres træder de mange lag stål frem og danner de smukkeste mønstre – kaldet summinagashi. Det hele foregår naturligvis i hånden efter en særlig høj japansk standard – Honbatsuki – hvor der udelukkende bruges vand, sten og godt gammeldags knofedt. Knive med 37 lag stål er beskyttet af 18 lag på hver side, og 63 lag knive er beskyttet af 31 lag på hver side.Resultatet er knivskarpt – og vi lover, at det holder det første år. Derfor leverer vi med alle Tojiro køkkenknive 1 års skarphedsgaranti, hvor du kan sende dine tojiroknive til slibning, ligeså mange gange du vil. Det eneste du betaler er portoen Knive, der er så hårde som Tojiros, skal benyttes med omhu, da ben, hårde emner og tab på gulvet forårsager at æggen ”chipser” Vi anbefaler gerne en anden kniv, hvis du skal bruge en kniv til grove opgaver.