Sous Vide har længe været anvendt på restauranter, men er også for alvor nået frem til de private køkkener - da i hvert fald hos personer, der elsker at forfine deres kogekunst. Og det ér ikke bare følsomheden over for de seneste trends eller et ønske om at virke professionel, selv om man ikke er det, der styrer showet. Sous Vide er en metode, der virkelig skaber resultater i gourmetklassen. Derfor er det en metode, der henvender sig til alle, der elsker god mad.
Få madoplevelser er så nedslående som over- eller undertilberedte bøffer. Det gælder især, hvis du har anstrengt dig for at finde kød i ekstra god kvalitet, eller hvis de er en del af hovedretten til dine gæster.
Udfordringen er for det meste, at det er vanskeligt at ramme den helt rette temperatur og stegetid. Mange tilbereder kød ved for høje temperaturer på 200 grader eller mere, med det resultat at kødets celler ødelægges, overfladen brankes, og bøffen bliver tør og sej. Det er ikke værdigt, hverken for dyret, der har lagt krop til måltidet, eller for dig, der havde de bedste hensigter med måltidet.
Det er netop den meget præcise temperatur, der gør Sous Vide til en meget pålidelig tilberedningsmetode. Når man tilbereder Sous Vide, tilbereder man maden i vandbad, der varmes op til præcis den temperatur, man vil opnå i madvaren. Det betyder, at lavere temperaturer og længere tilberedningstider er på spil, end man er vant til. Sous Vide er i øvrigt velegnet til en lang række af andre madvarer end bøffer. Det gælder både kød, fisk og grøntsager.
Ved at tilberede maden langsomt i vandbad, lukket inde i en forseglet vakuumpose, opvarmes maden langsomt men sikkert til den ønskede temperatur. Derfor bliver fx bøfferne tilberedt helt ensartet. Krydderier og marinader tilsættes, før fødevaren lægges i vakuumposen, som derefter lukkes helt til med en vakuumpakker.
Måske undrer du dig over, om ingredienser som bøffer ikke bliver kogt i stedet for stegt, når du lægger dem i et vandbad? Godt tænkt, for naturligvis kan du ikke opnå en sprød overflade, når du tilbereder med Sous Vide. Derfor skal bøffer, og alle andre ingredienser, du ønsker en stegeoverflade på, en tur på stegepanden, når de er taget op af vandbadet og ud af posen. Et alternativ, der giver dig yderligere kontrol over processen, er at bruge en gasbrænder til opgaven.
Sous Vide er en tilberedningsmetode, der kræver, at du sætter dig ind i, hvordan du gør det rigtigt, og at du er parat til at prøve dig frem. Det er jo forskelligt, hvor gennemstegt, man mener, et stykke kød eller fisk skal være. Det kommer også an på faktorer som ingrediensens tæthed og størrelse samt hvilken udskæring, du tilbereder.
Sous Vide er sjovt at kaste sig over for dig, der elsker at lære nyt, ikke har noget imod at holde fokus på detaljer - og prioriterer perfekte resultater i køkkenet.
For at kunne tilberede med Sous Vide, kræves der også en del udstyr. Du skal blandt andet have selve vakuumposerne, dels en vakuumpakker, der suger al luft ud af poserne.
Ved at lægge ingredienser i vakuumposer beskyttes de naturligvis fra direkte kontakt med vand, hvilket ville indebære en decideret kogning. Men vakuumposerne forstærker også marineringen eller krydringen af ingredienserne, hvilket yderligere højner smagen.
Find en vakuumpakker samt vakuumposer her >>
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Hvis man ikke er interesseret i at investere de helt store penge, kan det være en fordel at kigge efter køkkenmaskiner blandt alle vores tilbudsvarer. At købe en køkkenmaskine på tilbud giver masser af værdi for pengene - uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>