Ravnsborg Kitchen & Bar - En ny Nørrebro-perle med karakter

Ravnsborg Kitchen & Bar er en af de mange restauranter, der er blomstret op på Nørrebro i løbet af de sidste par år, men skiller sig bestemt ud fra mængden med deres minimalistiske topkvalitet og med den ambitiøse og dygtige Baris Dikman ved roret.

 

Ravnsborg Kitchen & Bar

Ravnsborggade så dagens lys i 1860 som en skanse, der skulle beskytte Københavns volde. Byggeriet blev dog aldrig færdiggjort, og i stedet blev gaden arena for Nørrebros allerførste beværtning. Siden har både bydelen og gaden ændret sig på godt og ondt, men er nu for alvor begyndt at generobre arven som Nørrebros mest fornemme restaurations- og caféområde.

I 2016 overtog Baris Dikmen nøglerne til den gamle faldefærdige hjørneejendom på Ravnsborggade nr. 1. Bygningen var gennemhærget og overmalet af graffiti og havde et lettere tvivlsomt klientel. På fire måneder forvandlede Dikmen og co. stedet til en hyggelig, rustik og afslappet oase, som hurtigt blev et eftertragtet spisested, der nu halvandet år efter åbningen kan bryste sig af at have Nørrebros bedste steaks…

 

Nørrebro 4ever

”Jeg er vokset op i restaurationsbranchen, og jeg er vokset op på Nørrebro. Jeg boede her igennem hele min barndom og min ungdom. Mine forældre har drevet restaurant, lige siden de kom til Danmark, så både branchen og området ligger mig i blodet.

Lokalerne på Ravnsborggade tilhørte tidligere Joe & The Juice-drengene, og før de kom til, lå her en Amagerbank. De gamle bankbokse lå der faktisk stadig, da vi overtog og er nu omdannet til en fantastisk vinkælder med kvalitetsvine fra blandt andet Italien, Frankrig og Spanien. Her holder vi oplevelsesarrangementer, hvor kokken sammensætter en menu med 5-7 retter, mens vores sommelier står for vinen.

Inden for de sidste par år er Nørrebro, og især Ravnsborggade, blevet et hit. Der er dukket flere og flere restauranter op, og der er flere på vej. Det er Nørrebros bedste beliggenhed og det var derfor jeg valgte at åbne Ravnsborg Kitchen & Bar her.

 

Minimalistisk topkvalitet

Vores fornemmeste opgave er at servicere gæsterne, og det gør vi med åbenhed, synlighed og renlighed. Vi er gået op i kvaliteten på køkkenet, fordi vi er kommet for at blive, og det ville vi gerne vise med et åbent køkken. Alt skal spille, for når kvaliteten er god, kommer kunderne igen. Derfor sparer vi ikke på råvarerne, og vi holder os til fornuftige priser. Selvom vi er gået meget op i luksuriøse omgivelser, henvender vi os til alle. Det kan man også se, når man træder indenfor. Vores gæster er en dejlig blanding af studerende, forretningsmænd, turister og bedsteforældrene fra Jylland.”

 

Ravnsborg som startskud

Men Kitchen & Bar-konceptet er allerede nu ved at udvikle sig til et københavnerfænomen, for iværksætteren Baris Dikmen har lagt i støbeskeen til hele seks restauranter i seks forskellige bydele inden 2022.

”Det var naturligt at starte på Nørrebro, hvor jeg er født og opvokset, og inden for de kommende tre år har vi udvidet med yderligere to Kitchen & Bar. Hver restaurant kommer til at afspejle det pågældende kvarters unikke egenskaber. Vi har en målsætning om at komme tættere på gæsterne og lægge hovedvægten på casual dining og fusionskøkken. Vi har alt fra pizza, pasta og burgere, til Nørrebros bedste steaks af kornfodret kødkvæg fra Uruguay.

Det er et minimalistisk og godt udvalg af de bedste danske råvarer og et tiltagende fokus på økologi. Desuden har vi vores egen cocktailbar ”R-bar”, hvor man kan nyde en drink i afslappede rammer. Samlet set når vi hele vejen rundt med vores koncept. Så det unikke ved Ravnsborg Kithcen & Bar er, at vi har noget til alle.”

 

Om Baris Dikmen:

Har ejet og drevet flere caféer og restauranter i København, senest på Papirøen, hvor han var bestyrelsesformand for Copenhagen Street Food. Han har tillige været i eventbranchen og banksektoren, samt har en baggrund i økonomi fra CBS.

 

Om køkkenet:

H.W. Larsen har leveret samtlige elementer til Ravnsborg Kitchen & Bar blandt andet gaskomfur, grillovn og kølemontre samt bestik og service. Restauranten har plads til omkring 80 spisegæster indenfor, og 70 udenfor. Restauranten afholder særlige vinsmagningsarrangementer og har deres egen sommelier. De dygtige kokke kommer fra både Italien, Danmark og Frankrig.

Kokkene elsker især kombiovnen fra Electrolux, for der er meget mere plads at arbejde med. Den fungerer bare. Vi valgte et samarbejde med H.W. Larsen på grund af kvalitet, pris og ikke mindst service. Hvis der har været det mindste galt, er de kommet med låneudstyr og har løst problemet omgående.