Bog Kødbyen
I Københavns hjerte, omringet af de imponerende murstensbygninger på Vesterbro, ligger Kødbyens hvide funkisblokke som en by i byen. Engang domineret af slagterkitler og træsko, er området nu præget af tatoveringer og fuldskæg. De fredede bygninger står som tavse vidner om begyndelsen på Danmarks industrielle kødeventyr. "KØDBYEN" er fortællingen om, hvordan københavnske slagtere blev tvunget til at forlade byens porte, blot for at trække blodige spor af kreaturer med sig til Vesterbro. Den beskriver, hvordan slagtermestre, gullaschbaroner og visionære arkitekter sammen skabte Nordens største kødmarked. Men tiden indhentede Københavns kødbastion, og lyden af klove forstummede. Gennem en velskrevet fortælling og fascinerende billeder føres læseren gennem bydelens udvikling som epicenter for dansk kødeksport, indtil Kødbyen til sidst blev nationalfredet som Københavns kulturmekka. Bogen er smukt illustreret med billeder, illustrationer og fold-ud-sider, der afspejler Kødbyens karakteristiske blå og hvide nuancer – enkel og skarp i sin æstetik. Den er udgivet i 2019 og skrevet af Ida Gundersen. Den er på 200 sider i hardcover.