Trancherkniv er et andet ord for forskærerkniv. Kniven bruges til at skære kød i skiver eller mindre dele. Navnet stammer fra det franske ord ’tranché’, der betyder ’skive’. Trancherkniven ligner en kokkekniv, men bladet er smallere og længere for at kunne skære større kødstykker i skiver. Man bruger den oftest, når en steg eller helt fjerkræ skal skæres for, men kniven kan også bruges til at skære råt kød i skiver. Kødskiverne bliver flottest med en kniv, der er lavet til formålet. Desuden ser det selvfølgelig langt mere elegant ud, når du skærer stegen for foran dine gæster, hvis du har den rigtige kniv til opgaven.
Det vil i mange tilfælde være en fordel at benytte en kniv med luftskær, fx af mærket Granton, som slipper emnet nemt, hvilket gør arbejdet med at skære stegt steg eller fjerkræ til en leg. For at lykkes med en flot tranchering har du også brug for en god tranchergaffel, dvs. en stegegaffel, til at holde kødet på plads, mens du skærer det i skiver. Bemærk, at en trancherkniv ofte er slank og tynd i bladet og gerne har luftskær. Det betyder, at kniven ikke har fokus på stor dynamisk styrke - som fx en smedet kokkekniv har – men i stedet har fokus på præcision og elegance.
En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.
Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>
Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.
Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>