Hvis du tilhører den eksklusive gruppe, der laver deres egne udskæringer af større stykker kød, så ved du naturligvis, at det bedste resultat opnås med rigtige slagterknive, enten en skærekniv, en spidsudbener eller en udbener med svaj – også kaldet en pillekniv. Hvis man bruger en hvilken som helst kniv til at håndtere kødet, er der høj risiko for fejlskåret kød, der ender med at blive en tør “fornøjelse" på tallerkenen.
Den knivmodel, der hyppigst bliver brugt af slagtere, er knive med en spids, der er vinklet opad. Sådan er den udformet for at imødekomme arbejdet med at skære omkring knogler og leder, fx når du skal skære bov- og lårstykker ud til steg, og for at gøre opgaven med at skære ensartede skiver eller stykker af fersk kød til en leg.
De mindre, mere spidse knive, du finder her på siden, bruges derimod til at udbene fx bryststykker og skære læggen fri for ben.
Vi anbefaler stærkt, at du bruger en særlig kniv til udbening. De er specifikt er egnet til dette, da udbening kan være lidt hårdt ved kniven – især hvis den ikke er fremstillet til formålet. Det pæneste resultat opnås typisk med en spidsudbenerkniv. Vi anbefaler en spidsudbener med et fast blad og lige ryg til præcis manøvrering ved udbening af fx lammekølle, svinebov eller okseryg. Udbenerknive med svaj – eller pilleknive - bruger du til det finere arbejde med at pudse steg, mørbrad osv. fri for fedt og hinder.
Og hvis du skal skære kød ud til ensartede skiver – fx wienerschnitzel, entrecoter, eller udstykke hele kødstykker til hakket kød, så bliver arbejdet gjort en hel del nemmere, hvis du udfører det med en skærekniv med et relativt langt blad, fx 21 cm. Skæreknive, som er længere end 21-23 cm, kan også bruges som alternativ til en trancherkniv, især hvis den har luftskær.
En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.
Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>
Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.
Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>