Hvad er mest brugbart af en smartphone og en lommekniv? Tja, det kommer nok rigtig meget an på, hvem du spørger. Hvis du kan lide at gå på jagt, sove ude i det fri eller på anden vis tilbringer meget tid udendørs, ved du allerede, at mobilen trods sine mange finesser ofte bliver mindre og mindre interessant, som timerne går (og batteriet takker af).
Lommekniven kommer til gengæld hele tiden i brug, uanset om du er lidt af et vildmarksmenneske eller bare er praktisk anlagt, for eksempel:
Det er ikke ofte, man er nødt til at tænde op i et bål for at slippe for at fryse eller få noget at spise. Men når man gør det, finder man ud af, at det er guld at have en lommekniv ved hånden. Ilden kommer fx meget hurtigere i gang, hvis du bygger bålet op med bark under brændet, og barken skærer du selvfølgelig nemmest med din tro følgesvend, lommekniven. Kniven kan også være til hjælp, hvis brændet har våde, svært brændbare dele, der ellers ville få bålet til at ryge unødvendigt og måske gå ud. Hvis du er så uheldig, at du står uden tændstikker eller lighter, kan kniven også bruges til at tænde en gnist (hvordan du gør det, må du dog finde ud af via din smartphone).
Kniven er desuden en rigtig ven, når du er ude i naturen og skal åbne alt fra konserves og emballager til flasker med kapsel. Den er ofte også den bedste kniv til hverdagens opgaver som fx at åbne en pakke eller skære en ledning over og lignende – og i mere ualmindelige situationer som fx at hjælpe et dyr, der har viklet sig ind i et stykke pigtråd. I sådan en situation kan lommekniven være forskellen mellem total handlingslammelse og hurtig ageren.
Hvis du blev tvunget til at vælge at beholde en eneste ting i din værktøjskasse, så ville det ikke være dumt at lade valget falde på lommekniven. Den kan blandt meget andet træde til som vikar for en skruetrækker og fastspænde skruer i forskellige størrelser, skære i træ og fjerne søm, der er i vejen. Man skal selvfølgelig kun bruge sin lommekniv som erstatning for en skruetrækker eller andet værktøj i nødsituationer og med omhu. Ellers skader man let æggen – eller sig selv.
Hvis du ikke har en førstehjælpskasse i nærheden, så kan lommekniven virkelig komme til at bevise, hvor brugbar den er. Den kan både bruges til mindre ting som at få en splint ud af foden og til at løse mere alvorlige problemer, hvis du har brug for at lave bandager eller skinner med alternative metoder og materialer.
En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.
Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>