Der var engang, hvor laks var en luksus, som kun folk med mange penge kunne nyde. I dag er den fantastisk sunde fisk heldigvis blevet almindelig hverdagsmad, som mange spiser hver uge.
Mange bruger almindelige filetknive til laks, men en god laksekniv klarer opgaven meget bedre. Den er et must for alle, der ofte tilbereder laks og andre store fisk fra bunden og for dem, der selv fisker. Skiverne fra laksefileten bliver pænest og mest ensartede med en laksekniv. Præcis som filetknive har lakseknive et fleksibelt blad, men lakseknivenes blad har som regel ikke en spids, men en runding, og så er det en oftest en længere kniv end en filetkniv – 35 cm er ikke ualmindeligt. Det lange blad gør det muligt at skære skiverne i én flydende bevægelse, og det giver ensartede, tynde skiver. Lakseknivens klinge er ofte designet med luftskær, der danner små luftlommer. De sørger for, at fisken ikke sætter sig fast på knivbladet, så du kan løse opgaven pænt og ubesværet.
Lakseknive er naturligvis fortrinlige til at skære rigtig flotte, tynde skiver af laks og andre store fisk med, men de er - takket være deres længde og fleksibilitet - også et godt valg, når man fx skal skære en kage ud i kagebunde. Lakseknive kan også bruges til at skære skinke og andre charcuterier, selvom disse madvarer ikke kræver så meget fleksibilitet af knivbladet som laksen. Er man connaisseur, kan man dog købe en specifik kniv til dette – nemlig en decideret skinkekniv. Den ligner en laksekniv, men er fastere i bladet, kraftigere i godset og højere end en laksekniv.
En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.
Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>
Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.
Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>