Alle knive
Popularitet
Kokkekniv, Senjen VG10, 20 cm
Spar 30%
902200
Før DKK 999,00
DKK 699,00 / stk inkl. moms
DKK 559,20 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen Single
Spar 33%
904175
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Senjen Hammer
Spar 25%
901200
Før DKK 999,00
DKK 749,00 / stk inkl. moms
DKK 599,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Single
Spar 28%
904125
Før DKK 249,00
DKK 179,00 / stk inkl. moms
DKK 143,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 21 cm, Senjen ONE
Spar 33%
911210
Før DKK 749,00
DKK 499,00 / stk inkl. moms
DKK 399,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen VG10
Spar 30%
902125
Før DKK 499,00
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen Black
Spar 33%
905175
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Slibesten, Senjen, Dobbelt, Kornstørrelse 400/1000
Spar 33%
980410
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Hammer
Spar 30%
901125
Før DKK 499,00
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen VG10, med luftskær
Spar 30%
902175
Før DKK 999,00
DKK 699,00 / stk inkl. moms
DKK 559,20 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, Senjen Single
Spar 29%
904150
Før DKK 349,00
DKK 249,00 / stk inkl. moms
DKK 199,20 ekskl. moms
Urtekniv, 8,7 cm, Senjen Single
Spar 28%
904087
Før DKK 249,00
DKK 179,00 / stk inkl. moms
DKK 143,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Black
Spar 32%
905125
Før DKK 249,00
DKK 169,00 / stk inkl. moms
DKK 135,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 25 cm, Senjen Single
Spar 30%
904250
Før DKK 499,00
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Grøntsagskniv (Nakiri), 16,5 cm, Senjen ONE
Spar 31%
911165
Før DKK 649,00
DKK 449,00 / stk inkl. moms
DKK 359,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 24 cm, Senjen ONE
Spar 41%
911240
Før DKK 799,00
DKK 469,00 / stk inkl. moms
DKK 375,20 ekskl. moms
Santokukniv, Senjen Single, 13,5 cm
Spar 33%
904135
Før DKK 299,00
DKK 199,00 / stk inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12 cm, Senjen ONE
Spar 29%
911120
Før DKK 349,00
DKK 249,00 / stk inkl. moms
DKK 199,20 ekskl. moms
Nakirikniv, 17 cm, Senjen Black
Spar 33%
905170
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Santokukniv, Senjen Pro, 18 cm, med luftskær
Spar 27%
909180
Før DKK 1.499,00
DKK 1.099,00 / stk inkl. moms
DKK 879,20 ekskl. moms
Kokkekniv, Senjen Pro, 20 cm
Spar 27%
909200
Før DKK 1.499,00
DKK 1.099,00 / stk inkl. moms
DKK 879,20 ekskl. moms
Universalkniv, 26 cm, Senjen ONE
Spar 31%
911260
Før DKK 799,00
DKK 549,00 / stk inkl. moms
DKK 439,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 18 cm, Senjen ONE
Spar 31%
911180
Før DKK 699,00
DKK 479,00 / stk inkl. moms
DKK 383,20 ekskl. moms
Universalkniv, Senjen Single, 26 cm
Spar 30%
904260
Før DKK 499,00
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Slibesten, Senjen, Dobbelt, Kornstørrelse 3000/8000
Spar 31%
983080
Før DKK 649,00
DKK 449,00 / stk inkl. moms
DKK 359,20 ekskl. moms
SENJEN 24/7 Universal kniv 257 mm
Spar 29%
924725
Før DKK 449,00
DKK 319,00 / stk inkl. moms
DKK 255,20 ekskl. moms
Slibesten, Senjen, Dobbelt, Kornstørrelse 1000/3000
Spar 33%
981030
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Mini Santoku, 13 cm, Senjen 24/7
Spar 30%
924713
Før DKK 329,00
DKK 229,00 / stk inkl. moms
DKK 183,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Senjen Black
Spar 33%
905200
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen Hammer
Spar 25%
901175
Før DKK 999,00
DKK 749,00 / stk inkl. moms
DKK 599,20 ekskl. moms
Bunkakniv, 16,5 cm, Senjen ONE
Spar 33%
911164
Før DKK 599,00
DKK 399,00 / stk inkl. moms
DKK 319,20 ekskl. moms
Bunkakniv, 17 cm, Senjen Single
Spar 33%
904165
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Nakirikniv, Senjen Single, 17 cm
Spar 33%
904170
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Senjen 24/7
Spar 30%
924720
Før DKK 429,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 234 mm, Senjen Pro
Spar 41%
909234
Før DKK 1.699,00
DKK 999,00 / stk inkl. moms
DKK 799,20 ekskl. moms
Urtekniv, 9 cm, Senjen Hammer
Spar 25%
901090
Før DKK 399,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Santoku, 18 cm, Senjen 24/7
Spar 30%
924718
Før DKK 429,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Stegegaffel, 21 cm, Senjen Basis, Sort
Spar 25%
936021
Før DKK 429,00
DKK 321,75 / stk inkl. moms
DKK 257,40 ekskl. moms
Lakse-/Skinkekniv, 26 cm, Senjen Slicer, Sort
Spar 25%
932026
Før DKK 259,00
DKK 194,25 / stk inkl. moms
DKK 155,40 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, Senjen Basis, sort
Spar 25%
930019
Før DKK 89,00
DKK 66,75 / stk inkl. moms
DKK 53,40 ekskl. moms
Viser 1 til 40 af 99

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>